background img
banner
banner

«Μια Υπέροχη Ζωή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30, θα προβληθεί το κλασσικό αριστούργημα του 1946, «Μια Υπέροχη Ζωή» σε ψηφιακή επανέκδοση, από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Ο Τζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στιούαρτ) είναι ένας καλόκαρδος, συμπονετικός άνθρωπος που νοιάζεται πάντα για τους συνανθρώπους του. Όμως την παραμονή των Χριστουγέννων, ο ήρωας μας είναι απογοητευμένος και πιεσμένος από οικονομικά χρέη με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει τέλος στη ζωή του.Εκείνη λοιπόν τη στιγμή διαλέγει για να εμφανιστεί μπροστά στον Τζορτζ Μπέιλι, ο φύλακας άγγελός του. Του επισημάνει πόσο πολύτιμος είναι για τη ζωή των αγαπημένων του ανθρώπων, της οικογένειάς του, αλλά και πολλών ακόμα συνανθρώπων του. Παράλληλα του δείχνει πως αξίζει πολύ περισσότερο από ότι πίστευε μέχρι τότε ο ίδιος για τον εαυτό του.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Φίλιπ βαν Ντόρεν Στερν, με τίτλο «The GreatestGift», το οποίο γράφτηκε το 1939 και δημοσιεύτηκε από το συγγραφέα το 1945. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου. Προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ το  Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 11η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Παραγωγή: ΗΠΑ, 1946. Σκηνοθεσία: Frank Capra. Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Ward Bond. Διάρκεια: 130 λεπτά.

Την βραδιά της προβολής θα υπάρξει και δωρεάν προσφορά εορταστικών εδεσμάτων, ευγενικής χορηγίας της επιχείρησης «Φούρνος Κυρίτση». Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη δωρεάν. Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €. Εγγραφή – Ετήσια εισφορά μέλους: 20 €. Διάθεση εισιτηρίων – εγγραφές – ανανεώσεις κάθε Δευτέρα στον «Απόλλωνα» από 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio .

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν).  Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr