background img
banner
banner

Οι μηχανές στο «φουλ» για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΤΑ ΑΝΙΣΟΠΕΔΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Με… ελιγμούς ώστε να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια προκύπτουν, κινούνται τα συνεργεία της τεχνικής εταιρείας «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» που εκτελούν το μεγαλόπνοο έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών δήμου Αιγιαλείας. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το εργοτάξιο της Αβύθου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος όπου επίβλεψε την πορεία των εργασιών.

Το έργο ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από την Άβυθο. Η σύμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή των δικτύων των παραλιακών οικισμών και των αντίστοιχων αντλιοστασίων. Τη λειτουργία και τη συντήρηση καθώς και των ήδη 13 κατασκευασμένων αντλιοστασίων και των αντίστοιχων αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από τους οικισμούς στον Β.Κ. Αιγίου. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι 33.740.000 εκατ. ευρώ και ο προϋπολογισμός λειτουργίας για τέσσερα χρόνια είναι 720.000 ευρώ. Ο ανάδοχος θα λειτουργήσει το έργο για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και θα φροντίσει για την καλή ποιότητα κατασκευής του. Το έργο περιλαμβάνει περίπου 100χλμ δίκτυα και επτά αντλιοστάσια. Επίσης, προβλέπεται η σύνδεση των αντλιοστασίων με το τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης που διαθέτει η ΔΕΥΑΑ.

Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης δηλαδή από την 17η Σεπτεμβρίου.

Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών ο κ. Καλογερόπουλος

Μιλώντας στο protionline.gr για το έργο, ο δήμαρχος επισήμανε: ΄΄Είναι ίσως το σημαντικότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών. Ξεκίνησε ήδη κι αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί μία ικανοποίηση από την πλευρά μας, αφού η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου θα συμβάλει στην προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη, στον τουρισμό και κατά τη γνώμη μου είναι η σπουδαιότερη από τις σπουδαιότερες υποδομές για μία περιοχή΄΄. Αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες του έργου, σημείωσε: ΄΄Ήταν πράγματι και είναι μία δύσκολη διαδικασία αφού πρόκειται για ένα πολύπλοκο έργο, ιδιαίτερα λόγω της δυσκολίας της γεωγραφικής κάλυψης, δεδομένου ότι καλύπτει ανισόπεδο τμήμα κυρίως της παράλιας ζώνης. Παρόλα αυτά, έχουμε την πεποίθηση και παλεύουμε να ολοκληρωθεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα΄΄.

Δυνατότητα λειτουργίας για κάθε τμήμα που ολοκληρώνεται

Επιπλέον, ο κ. Καλογερόπουλος έκανε γνωστό πως υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής λειτουργίας, τονίζοντας: ΄΄Στόχος μας είναι κάθε τμήμα που μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, μεμονωμένα ως αυτοτελές, να παραδίδεται στον συντομότερο δυνατό χρόνο για χρήση στους πολίτες΄΄.

Πρόσθεσε ακόμη πως γίνονται τακτικά, μία με δύο φορές τον μήνα συναντήσεις εργασιακού χαρακτήρα με τους υπεύθυνους του έργου. ΄΄Θεωρώ ότι παρόλο που έχουν υπάρξει κάποιες μικρές καθυστερήσεις, ο χρόνος θα καλυφθεί και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άλλες εμπλοκές΄΄, κατέληξε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα επεκταθεί στους οικισμούς Λαμπιρίου, Πεύκας, Μπούκας, Καμαρών, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Νέου Ερινεού, Άκολης, Αβύθου, Ροδοδάφνης, Διακοπτού, Παραλίας Συλιβαινιωτίκων, Κραθίου, Αιγείρας, Πανοράματος, αλλά και της πόλης του Αιγίου, δημιουργώντας σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Με την ολοκλήρωση του έργου γίνεται λειτουργικό το δίκτυο αποχέτευσης στο σύνολό του από την Αιγείρα έως το Λαμπίρι, ενώ η επεξεργασία των λυμάτων γίνεται στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr