background img
banner
banner

Ο εθελοντισμός καλά κρατεί, ενώνει και υπερτερεί!

ΤΟ “ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ” ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ “ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ”

Ένα “σπιτάκι” στημένο με τα πιο γερά “υλικά”… αυτά της αγάπης, του εθελοντισμού και της απόλυτης προσφοράς, “φωτίζει” το φετινό “Πάρκο των Χριστουγέννων” των Ψηλών Αλωνίων, στο κέντρο της πόλης. Η “Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Το Παιδί – Το Φωτεινό Αστέρι” που εδρεύει στην γειτονική Πάτρα, πρωτοστατεί και στην Αιγιάλεια, κάνοντας την όμορφη προσφορά δεκάδων εθελοντών του 2022, μία… ευχή, η οποία θα συντροφεύει το φετινό “Πνεύμα των Χριστουγέννων” ενώ θα στηρίζει τα παιδιά και τις ανάγκες τους.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από περίπου 11 χρόνια και σκοπό έχει να βοηθά άπορες οικογένειες και φτωχές ομάδες παιδιών, από την στιγμή που θα γεννηθούν και μέχρι να ενηλικιωθούν. Όλες οι εν λόγω οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα και ταυτόχρονα, προστίθενται συνεχώς και νέα μέλη μήνα με τον μήνα. Η κύρια προϋπόθεση του να ωφεληθεί κάποιος από τον σύλλογο, είναι να έχει πραγματικά ανάγκη και να προέρχεται από οικογένεια που να μην μπορούν τα μέλη της να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού. Το συγκεκριμένο “μπαζάρ” που έχει στηθεί στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” έχει τον στόχο του να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται!

Όμορφες κατασκευές γεμάτες φαντασία

Τα υλικά του κάθε προϊόντος τα έχει αγοράσει ο ίδιος ο σύλλογος και οι εθελοντές “ένωσαν” τις χειροτεχνίες, συναρμολόγησαν τα κομμάτια του κάθε δώρου και συγκρότησαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους έτσι, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες που θα περάσουν από το “σπιτάκι” του συλλόγου αυτές τις άγιες μέρες, να πάρουν ένα δωράκι ή ένα μικρό αναμνηστικό, προκειμένου να ενισχυθούν οι άπορες οικογένειες που “προστατεύει” ο σύλλογος και τα μέλη του. Να σημειωθεί ότι, κάθε “δωράκι” που θα αγοράσει κάποιος, αντιστοιχεί σε ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα ενός παιδιού. Και αυτό από μόνο του, είναι ό,τι πιο τέλειο και μαγικό υπάρχει!

Το “Φωτεινό Αστέρι” και ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνουν… μαζί!

Το “Φωτεινό Αστέρι” απαριθμεί πολλά μέλη και μέσα σε αυτούς είναι και αφορά και φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής Πατρών ή άλλων ΑΕΙ από την γειτονική πόλη. Μιλώντας στην “Π” η εκπρόσωπος του συλλόγου Άντα Ρεμούντη, η οποία είναι και η υπεύθυνη στο όμορφο και φιλόξενο ξύλινο “σπιτάκι” του πάρκου, τόνισε για την παρουσία του συλλόγου στην φετινή γιορτή: “Έχουμε στηρίξει και έχουμε βοηθήσει αρκετό κόσμο στην πόλη του Αιγίου και γενικά σε όλο τον δήμο και θα συνεχίσουμε. Η συνεργασία μας με τον κ. Παπαδόπουλο και τον Εμπορικό Σύλλογο, είναι άψογη και έχουμε συγκεντρώσει πολλές φορές στο παρελθόν μεγάλη βοήθεια σε οικογένειες και παιδιά στον δήμο.

Για εμάς, ο εθελοντισμός είναι η “τροφή” του μυαλού μας. Είναι το “νερό” της καρδιάς μας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτή την τροφή και αυτό το νερό! Περιμένουμε τον κόσμο της Αιγιάλειας να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Αν “ξεπουλήσουμε” θα έχουν φαγητό όλα τα παιδιά, για όλες τις γιορτές! Αυτό κι αν αξίζει να το καταφέρουμε!” ανέφερε η φιλική κ. Ρεμούντη.

“Έχουν διατεθεί σε έξι Δημοτικά Σχολεία του δήμου σχολικά είδη και χαρτικά σε πολλές… ποσότητες!”

«Με το “Φωτεινό Αστέρι” μας συνδέει κοινή πλεύση απόψεων αλλά πρωτίστως, ο στόχος μας για την προσφορά του εθελοντισμού και την προσπάθεια για βοήθεια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Τα δύο τελευταία χρόνια κάνουμε συχνά κοινές δράσεις, με την τελευταία να είναι το υλικό με τα σχολικά είδη που μαζεύτηκε και μοιράστηκε σε οικογένειες που είχαν πραγματικά ανάγκη βοήθειας» ανάφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος, ενώ σε άλλη ερώτηση του protionline.gr ποια ήταν τα είδη που συγκεντρώθηκαν και που ακριβώς διατέθηκαν, τόνισε: «Συγκεντρώθηκαν σχολικές τσάντες, μολύβια, κασετίνες, τετράδια και ημερολόγια, δεκάδες σχολικά είδη και αναλώσιμα. Συνολικά έχουν διατεθεί σε 6 Δημοτικά Σχολεία του δήμου. Οι κοινές δράσεις μας είναι μια πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου και δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, σε τέτοιο επίπεδο. Έχουμε την πιο καλή διάθεση εθελοντισμού που υπάρχει» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες ο αγαπημένος σύλλογος των απανταχού εθελοντών έχει μερικές δράσεις ακόμα, όπως για παράδειγμα η “κουζίνα της αγάπης” η οποία είναι κιόλας… δύο ετών και σκοπός της είναι να διοχετεύει φαγητό σε πάνω από 60 οικογένειες. Αφορά την εθελοντική εργασία του μαγειρέματος, τρεις φορές την εβδομάδα.

Το “Φωτεινό Αστέρι” έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διάφορων ιδιωτών που ευαισθητοποιούνται στον εθελοντισμό και την κοινωνία προσφορά και φυσικά, ο μεγαλύτερος “όγκος” βοηθείας είναι ο… απλός κόσμος, οι καθημερινοί άνθρωποι που με την αυταπάρνηση και την θετική ενέργεια που έχουν, συμμετέχουν στο “μαγικό κόσμο” της αγάπης, όχι μόνο τις ημέρες των εορτών, αλλά κάθε μέρα του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο, μπορεί κανείς να βρει στο ξύλινο σπιτάκι του στο πάρκο των Ψηλών Αλωνίων. Αξίζει στα σίγουρα μια βόλτα, μια επίσκεψη.
Γιατί για ορισμένους ανθρώπους… το “κάθε μέρα” είναι μια μικρή γιορτή προσφοράς και αλληλεγγύης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr