background img
banner
banner

«Πάρτε τώρα μέτρα για τους σταφιδοπαραγωγούς της Κορινθιακής σταφίδας»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Οι αγρότες, και ιδιαίτερα, οι σταφιδοπαραγωγοί, έχουμε φάει τις υποσχέσεις με το κουτάλι. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μέτρα στήριξης των αγροτών», αναφέρεται εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», σε ανακοίνωση – κάλεσμα για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στην Πάτρα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ΄΄εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας, της Ηλείας και της Ζακύνθου, με τη μαζική συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στείλαμε μήνυμα σε όσους μας έχουν φέρει σε δεινή θέση για την επιβίωσή μας και αυτοί είναι οι κάθε λογής κυβερνήσεις, το κράτος, τα στηρίγματά τους απολογητές του συστήματος, που ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%.

Συνάδελφοι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και εκείνοι που τη στηρίζουν είναι απέναντι στις δικές μας διεκδικήσεις, γι’ αυτό και τόσον καιρό παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Οι δικές μας ανάγκες είναι εμπόδιο στη δική τους κερδοφορία΄΄.

Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου τονίζει τα εξής: ΄΄Συντονίζουμε τα βήματα και διεκδικούμε εδώ και τώρα: Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Να ισχύσουν τα μέτρα όπως και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κ.τ.λ. Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στην πλατεία Γεωργίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr