background img
banner
banner

Έκανε σεισμό και πλημμύρισε η παραλιακή στο Αίγιο | ΒΙΝΤΕΟ

ΣΧΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΟΡΑΧΗΣ

Ο σεισμός 4,2 ριχτερ τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, ήταν η πιθανότερη αιτία για το σχίσιμο αγωγού ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα στα σκαλάκια της Τεμπελόραχης. Ήταν 11 το πρωί της Τετάρτης, όταν το νερό έγινε ποτάμι και πλημμύρισε τη Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με το πλακόστρωτο της οδού Μιχαλοπούλου. Συνεργείο της ΔΕΥΑΑ έσπευσε στο σημείο και διέκοψε την παροχή, πριν η ξέφρενη ροή του νερού δημιουργήσει περαιτέρω ζημιές.

Στην ανασκαφή που ακολούθησε, διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς, με τον αγωγό να έχει ρωγμές σε περισσότερα από δύο μέτρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το σημείο βγάζει προβλήματα, αφού και πριν δύο χρόνια, είχε προκληθεί άλλη μεγάλη διαρροή, πάλι στη διασταύρωση της Μιχαλοπούλου με τη Ζωοδόχου Πηγής και πέρασε εβδομάδα μέχρι να εντοπιστεί και να αποκατασταθεί η βλάβη.

Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, σε μία προσπάθεια να αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο δίκτυο του Αιγίου, ετοιμάζει μελέτη για την αντικατάσταση των κεντρικών αγωγών ύδρευσης που ξεκινούν από τη δεξαμενή πάνω από το γήπεδο, διαπερνούν την Μητροπόλεως και την Νικ. Πλαστήρα και καταλήγουν μέχρι τα Βαλιμίτικα.

Το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων θα χρειαστεί 5 εκ. ευρώ και προς αυτή την κατεύθυνση αναζητείται χρηματοδότηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr