background img
banner
banner

Πρόλαβαν… 125 «τσιμπήματα»

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

Με αρκετή καθυστέρηση και με κάποια ¨ελεγχόμενα¨… νεύρα από ορισμένους δημότες, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου, ο υπαίθριος εμβολιασμός ενάντια στον covid-19, που είχε ανακοινώσει η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιάλειας. Η… “αναμπουμπούλα” δημιουργήθηκε όταν, αντί για τις 9.30 το πρωί που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα, υπήρξε μια αναμονή τουλάχιστον μιας ώρας λόγω πολλών… συγκυριών. Αρκετοί ενδιαφερόμενοι αντέδρασαν με αγανάκτηση και φωνές, δίχως όμως να υπάρξει περαιτέρω ζήτημα ή έκταση του μικροεπεισοδίου, παρότι υπήρξαν και άνθρωποι που δεν εξυπηρετήθηκαν και… έφυγαν.

125 το τελικό νούμερο και… χαμόγελα για την συμμετοχή από τους δημότες

Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού έφτασε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Άννας στις 10 η ώρα, δηλαδή 30′ αργότερα από την αρχική ώρα που είχε δηλωθεί. Τα συνολικά “τσιμπήματα” που είχαν δηλωθεί να γίνουν ήταν 170 βάσει στοιχείων, νούμερο το οποίο δεν… επιτευχθεί, καθώς έγιναν 125 εμβολιασμοί, σε διάρκεια 3 ώρες και 20′. Η Μονάδα, αποχώρησε ακριβώς στις 2 το μεσημέρι, η οποία αποτελούνταν από 4 άτομα ιατρών και υγειονομικών και οι εμβολιασμοί έγιναν με το σκεύασμα της BioNTeck. Η “λογική” της δράσης – όπως ακριβώς έγινε και πριν από 20 ημέρες περίπου στα Υψηλά Αλώνια – ήταν να εξυπηρετηθούν όσοι δημότες δεν μπορούν ή δεν έχουν καταφέρει, να συμμετέχουν μέχρι στιγμής στην διαδικασία των εμβολιασμών. Έτσι, υπήρχε μία “άτυπη” προτεραιότητα σε ανθρώπους που συμμετείχαν για πρώτη φορά, ενώ δεν έλειψαν και τα “αναμνηστικά εμβόλια” τα οποία δεν ήταν και λίγα. Η πρόθεση του δήμου να δώσει ένα ακόμη “χαστούκι” στον κορωνοϊό, φαίνεται ότι τελικά λειτούργησε, παρόλο που υπήρξαν από μια μερίδα κόσμου, αντιδράσεις για την χαρακτηριστική καθυστέρηση στο να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Αυτό που κυριάρχησε στο τέλος, ήταν μια ικανοποίηση όλων για την προσπάθεια να “χτιστεί” ακόμα πιο δραστικά η δημόσια ανοσία.

Ήθελαν περισσότεροι να εμβολιασθούν

Αρχικά, είχαν συγκεντρωθεί γύρω στους 190-200 δημότες, όμως κάθε καλή πρόθεση… “χάλασε” γρήγορα, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στα ραντεβού και την πολύωρη ορθοστασία των ανθρώπων, που στην πλειοψηφία τους ήταν άνω των 45 ετών, με κυρίαρχη ηλικία τα 60 έτη περίπου. Να επισημανθεί ότι, ο εμβολιασμός έγινε κατόπιν ραντεβού, διότι η κάθε Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία αν δεν έχει συγκεντρώσει την “τάση” του υπάρχει γνωρίζοντας το πόσα σκευάσματα θα χρειαστεί. Επίσης, πολλά ραντεβού είχαν κλειστεί μέσω της Πρόνοιας, η οποία είναι υπεύθυνη να καταγράψει την συνολική συμμετοχή και το πόσοι τελικά δημότες συμμετείχαν ενεργά.

Σταυροπούλου «Ο κόσμος έδειξε ότι δεν θέλει να “αφήσει” την μετάλλαξη “Όμικρον” να τον… φοβίζει»

«Παρά τις διάφορες δυσκολίες που υπήρξαν κατά την διαδικασία, καθώς… αφενός η συνεχόμενη βροχή ήταν ¨πρόβλημα¨ και αφετέρου η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, τα πράγματα πήγαν καλά και ο κόσμος έδειξε την πρόθεσή του να μην “αφήσει” πλέον τον κορωνοϊό και την μετάλλαξη “Όμικρον” να τον φοβίζει. Οι δράσεις, πρόκειται να συνεχιστούν με πιο εντατικούς ρυθμούς από το νέο έτος. Η νόσος βλέπουμε ότι εξελίσσεται δραματικά και το ότι σε όλη την χώρα χθες ανακοινώθηκαν 21.657 νέα κρούσματα, είναι κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε πια με μία κατάσταση που μόνο εύκολη δεν είναι…» ανέφερε στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί.

«Πρέπει να ενεργοποιηθεί σε κάθε δημότη η ατομική ευθύνη»

«Ο δήμος πρόκειται να εντείνει την προσπάθεια για την προστασία του κόσμου από τον ιό και σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μας με τον κ. Καρβέλη και την 6η ΥΠΕ, είναι άψογη. Πρέπει η ατομική ευθύνη να ενεργοποιηθεί σε κάθε δημότη και να είμαστε όλοι προσεκτικοί για το υπόλοιπο των εορτών. Οι δομές ι ανταποκρίνονται πολύ καλά σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα επιβάρυνση που επικρατεί σε επίπεδο ιικού φορτίου. Οι δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο καταφέραμε να προσφέρουμε σε 125 ακόμα ανθρώπους στον δήμο, ένα ακόμα “βήμα” προς την οριστική απαλλαγή από τον ιό και να συνδράμουμε στην ανοσία του κόσμου» κατέληξε να πει η κ. Σταυροπούλου στo protionline.gr η οποία επανέλαβε ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η υπαίθρια προσπάθεια εμβολιασμού σε όλο το εύρος της Αιγιάλειας, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr