background img
banner
banner

Αύξηση ενεργών κρουσμάτων covid στην Αιγιάλεια

ΤΑ 159 ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΓΙΝΑΝ 201 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μπορεί η Αχαΐα να βρίσκεται σε επιδημιολογική αποφόρτιση του covid-19 το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αιγιάλεια, παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, φαίνεται ότι τα ενεργά κρούσματα στο σύνολο του νομού, έχουν μειωθεί αρκετά, με τους αριθμούς να επηρεάζονται από την ομαλοποίηση κάπως της κατάστασης στην Πάτρα, πλην όμως στην Αιγιάλεια μετά τη μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, την Κυριακή είχαμε 201 ενεργά κρούσματα έναντι 159 τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

«Από 1735 έχουμε πέσει σε δυο εβδομάδες σταδιακά στα 1.449 και τώρα στα 1.136 στην περιοχή των Πατρών. Στους εμβολιασμούς πάμε καλά, μόνο προχθές Κυριακή είχαμε 2.617 εμβολιασμούς και από αυτούς 997 για πρώτη δόση όταν πριν λίγες μέρες για πρώτη δόση δεν ξεπερνάγαμε τους 500. Μακάρι να κρατήσουμε σταθερά την αποφόρτιση και να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο οι εμβολιασμοί Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα τα βλέπουμε αισιόδοξα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μπονάνος. Την ίδια στιγμή, στη Δυτική Αχαΐα τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 107 από 135 την περασμένη εβδομάδα, στον δήμο Ερυμάνθου τα 43 από 36 και στα Καλάβρυτα από 14 υπάρχει μείωση ενεργών κρουσμάτων στα 6.

Σημαντική η συμβολή της 6ης ΥΠΕ στους εμβολιασμούς

Τη ίδια στιγμή συνεχίζει την προσπάθεια εμβολιασμών η 6η ΥΠΕ. Η πορεία της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας ήταν ιδιαίτερα αποδοτική κατά το διάστημα, από τις 6 Δεκεμβρίου ως και τις 10 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια, διενεργήθηκαν 240 εμβολιασμοί μέσω της επιτόπιας εμβολιαστικής παρέμβασης στην ύπαιθρο. Μεταξύ των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί, ήταν το Αίγιο, τον Σκιαδά Αχαΐας και χωριά του Ερινεού, όπως το Δαμακίνι και το Σαλμενίκο. ΄΄Δόθηκε η ευκαιρία σε συμπολίτες της υπαίθρου να εμβολιαστούν είτε με την α’ δόση, είτε με την β’ δόση ή ακόμη και με την αναμνηστική (γ) δόση κατά του νέου κορωνοϊού΄΄, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ τονίζοντας: ΄΄Η αύξηση της συμμετοχής των κατοίκων της υπαίθρου στην εμβολιαστική διαδικασία της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική΄΄.

Στόχος της 6ης ΥΠΕ, είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το τοίχος ανοσίας στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές για την αναχαίτιση της επέλασης της πανδημίας. Στο πλαίσιο της επιτόπιας εμβολιαστικής παρέμβασης σε κατοίκους της υπαίθρου, που οργανώνεται με την πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, προγραμματίζεται και ο εμβολιασμός των ΡΟΜΑ κατοίκων του Ριγανόκαμπου Πατρών.

Έτσι, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα βρίσκεται στην περιοχή του Ριγανόκαμπου προκειμένου να εμβολιαστούν κυρίως με τη β΄ δόση οι κάτοικοι που είχαν εμβολιαστεί πριν ένα μήνα, πάλι με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας της 6ης ΥΠΕ. Παράλληλα μπορούν να γίνουν και άλλοι εμβολιασμοί είτε α΄ δόσης, είτε αναμνηστικής (γ) δόσης, για όσους επιθυμούν. Οι συμμετέχοντες στην εμβολιαστική κάλυψη είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους. Την εμβολιαστική επιτόπια δράση στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, οργανώνει η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr