background img
banner
banner

Στην Αχαΐα ο Θάνος Πλεύρης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΕΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Στην Πάτρα θα βρεθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 11:15 το πρωί, θα επισκεφθεί τα νέα Ιατρεία στο Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Γούναρη και Κορίνθου) στον 3ο όροφο του κτιρίου, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ. Στη συνέχεια θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αργότερα, θα συμμετέχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όπου θα πάρουν μέρος και οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Αναφορά για το Νοσοκομείο Αιγίου

«Αν δεν παρθούν μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, η μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κ. Υγείας με λίγες δευτεροβάθμιες λειτουργίες είναι δεδομένη», τονίζουν σε αναφορά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου στον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Θέμα της αναφοράς, η επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) για την οριακή κατάσταση λειτουργίας που έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΄΄οι πρόσφατες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, έφεραν στην επιφάνεια το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης και συνολικής υποβάθμισης του Νοσηλευτικού ιδρύματος, προκαλώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια στους κατοίκους της Αιγιαλείας. Είναι προφανές πλέον ότι το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατό για να καλύψει επαρκώς όλες τις απαραίτητες ανάγκες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία έως και έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο΄΄. Τονίζουν ακόμη πως ΄΄η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, ενταγμένα σε ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης, αλλιώς η μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κέντρο Υγείας με λίγες δευτεροβάθμιες λειτουργίες είναι δεδομένη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr