background img
banner
banner

Συγκροτήθηκαν τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων

ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σε συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου προχώρησε στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο τις εισηγήσεις του δημάρχου, ως προς τα μέλη, με εξαίρεση τους αντιπροέδρους που τέθηκαν σε ψηφοφορία καθώς υπήρξαν εναλλακτικές προτάσεις της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που στις περισσότερες περιπτώσεις υπερίσχυσαν.

Ως προς τη στάση της αντιπολίτευσης, η παράταξη «Μπροστά για την Αιγιάλεια» ψήφισε υπέρ των εναλλακτικών προτάσεων της παράταξης του κ. Γούτου, η παράταξη της κ. Ψυχράμη κατά περίπτωση ή «λευκό» και η Αγγελική Κουρή «λευκό».

Συγκεκριμένα, το Σώμα προχώρησε σε έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τη συγκρότηση των Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι που ορίζονται από τον δήμαρχο είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα πριν.

Δούλος πρόεδρος, Χρυσανθόπουλος αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης

Για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος πρότεινε τους εξής: Επαμεινώνδα Δούλο ως πρόεδρο, και μέλη: Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Μαρία Σταυροπούλου, Δημήτρη Καλαμίδα, Θανάση Χρυσανθόπουλο, Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, Χαράλαμπο Παναγιωτακόπουλο, Κωνσταντίνο Καϊάφα, Πασούκ Γκινί, Παρασκευή Γρυλή, Αλεξάνδρα Φωτεινού, Παναγιώτα Σταυροπούλου, Γιώργο Γκιώνη, Ευάγγελο Κουτρουμπέλη, Πολυξένη Αντωνοπούλου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος που αποτέλεσε την εναλλακτική πρόταση της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου καθώς συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από τον Βαγγέλη Κουτρουμπέλη που προτάθηκε από τον δήμαρχο. Στην εν λόγω ψηφοφορία η Βάσω Ψυχράμη ψήφισε «λευκό» προτρέποντας τους συμβούλους της να ψηφίσουν κατά βούληση. Υπέρ της πρότασης Γούτου ψήφισε η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου και «λευκό» η Αγγελική Κουρή.

Παραμένουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος Ελευθεριώτης και Παναγιωτακόπουλος στην Σχολική Επιτροπή Α/θμιας

Για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, ο δήμαρχος πρότεινε: Δημήτρη Ελευθεριώτη και ως πρόεδρο και ως διευθυντή, Διαμάντω Βασικαλοπούλου, Γιώργο Ντίνο, Μαρία Σταυροπούλου, Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο, Αθηνά Σκανδάμη, Αναστασία Ευσταθίου, Αικατερίνη Παππά, Παναγιώτα Σταυροπούλου, Μαρία Παπακανέλλου, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Τριαντάφυλλο Κιντή, Φίλιππο Δεληγεωργόπουλο, Ελένη Κωσταρίδη, Κωνσταντίνα Τρανούλη. Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος που προτάθηκε από την παράταξη του κ. Γούτου, υπερισχύοντας στην ψηφοφορία έναντι της Αθηνάς Σκανδάμη που προτάθηκε από τον δήμαρχο και ψηφίστηκε από την παράταξή του αλλά και από τους Παναγιώτη Μάρκου, Γιώτα Γκρέμου και Παναγιώτη Μαρινόπουλο. Υπέρ του κ. Παναγιωτακόπουλου ψήφισαν και οι τρεις της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ», ενώ «λευκό» η κ. Ψυχράμη και η κ. Κουρή.

Ανδριόπουλος πρόεδρος, Κωνσταντίνου αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο

Για το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» ο δήμαρχος πρότεινε: Παναγιώτη Ανδριόπουλο ως πρόεδρο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Γιώργο Γιοβά, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, Ολυμπία Ρούβαλη, Παναγιώτη Καυκά, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, Ανδρέα Καραμπούλα, Κωνσταντίνο Βούλγαρη, Θεοφάνη Ραμπαβίλα, Αγγελική Σαμπάνη, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Ειρήνη Δούσκα, Τρισεύγενη Ντερέκη, Σοφία Κολοκοτρώνη. Για τη θέση του αντιπροέδρου ο δήμαρχος πρότεινε την κ. Σαμπάνη και η παράταξη Γούτου τον κ. Κωνσταντίνου. Υπερίσχυσε ο κ. Κωνσταντίνου αφού εκτός από τους συμβούλους της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» ψηφίστηκε και από την παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου αλλά και από τους Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Γιώργο Γκίκα. Λευκό ψήφισε η κ. Ψυχράμη.

Χριστόπουλος στην προεδρία και Μουρίκης αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας ο κ. Καλογερόπουλος πρότεινε: Βασίλη Χριστόπουλο ως πρόεδρος, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Παναγιώτη Γιαννούλη, Μιχάλη Κωστάκη, Ιερόθεο Μουρίκη, Αδαμαντία Παρίση, Βενετία Θεοδωροπούλου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιερόθεος Μουρίκης κατόπιν πρότασης του δημάρχου αφού ψηφίστηκε και από την παράταξη της κ. Ψυχράμη, υπερισχύοντας του κ. Γιαννούλη που είχε προταθεί από τον κ. Γούτο, ενώ «λευκό» ψήφισε ο Γιώργος Γκίκας.

Πρόεδρος στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η Μ. Τσουκαλά, νέα αντιπρόεδρος η Ζ. Σπυροπούλου

Για τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) από τον δήμαρχο προτάθηκαν οι εξής: Μαρία Τσουκαλά ως πρόεδρος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Βασίλης Χριστόπουλος του Θεοφάνους, Παναγιώτης Γιαννούλης, Ευαγγελία Γιαννοπούλου, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, Αθανασία Καραθανασοπούλου, Αναστασία Σμυρνιώτη, Χρήστος Φραντζής, Παναγιώτης Λιάμης, Μαρία Φάκου. Για αντιπρόεδρος προτάθηκε από τον δήμαρχο η Ζουμπουλιά Σπυροπούλου και από τον κ. Γούτο ο Βασίλης Θεοφ. Χριστόπουλος. Η κ. Σπυροπούλου ψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου και την παράταξη της κ. Ψυχράμη και εξελέγη, ενώ τον κ. Χριστόπουλο ψήφισε και ο Γιώργος Γκίκας. «Λευκό» ψήφισε η κ. Κουρή.

Τέλος, κατά στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ορίστηκε ο δήμαρχος και ως αντικαταστάτης του η κ. Βασιλακοπούλου. Η πρόταση ψηφίστηκε από την «Ποιοτική Αιγιάλεια», «λευκό» ψήφισε η παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου, ο κ. Γκίκας και η κ. Κουρή, ενώ η παράταξη Γούτου είχε αποχωρήσει στο προηγούμενο θέμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr