background img
banner
banner

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» και τα «δώρα» που θα αφήσει στους Αιγιαλείς

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το φετινό «Πάρκο των Χριστουγέννων» ανοίγει τις πύλες του – καλώς εχόντων των πραγμάτων – το προσεχές Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και με τη λειτουργία του φέτος, εκτός από το να ψυχαγωγήσει ντόπιους και επισκέπτες την περίοδο των εορτών, έρχεται για να αφήσει τα «δώρα» του στους Αιγιαλείς αφού αναβαθμίζεται και καλλωπίζεται έτσι ώστε να αποτελεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το ομορφότερο και πιο περιποιημένο σημείο της πόλης!

Όσο κι αν προκάλεσε διάφορα σχόλια η παραχώρησή του στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την εκτέλεση εργασιών, στόχος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι αποκλειστικά και μόνο, ο αγαπημένος κήπος της πόλης να αποκτήσει ξανά την αίγλη που του αρμόζει, αρχής γενομένης βέβαια από την επικείμενη λειτουργία του εντυπωσιακότερου Πάρκου των Χριστουγέννων.

Ανακαίνιση τουαλετών και λίμνης, καλλωπισμός φυτών και δέντρων

Το σκεπτικό των εργασιών και των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της εικόνας και των υποδομών του Πάρκου, ανέλυσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόχος επ’ ουδενί είναι να οικειοποιηθεί τον κήπο ή άλλους κοινόχρηστους χώρους αλλά να το αφήσει στους δημότες και μετά την περίοδο των εορτών, σε μία κατάσταση για την οποία όλοι θα είναι υπερήφανοι. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ΄΄το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Πάρκου ήταν οι τουαλέτες τις οποίες και ανακαινίσαμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν δύο χρόνια παραλίγο να συμβεί ατύχημα λόγω της παλαιότητας. Εξαιτίας αυτών ήμουν προβληματισμένη φέτος για το εάν θα γινόταν το Πάρκο. Ζήτησα η διαχείριση του Κήπου των Υψηλών Αλωνίων να περάσει στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις αυτού του υπέροχου σημείου που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις τουαλέτες και να καλλωπίσουμε τον χώρο. Δεν θέλουμε ούτε να τον οικειοποιηθούμε ούτε να αλλάξουμε τη λειτουργία του΄΄.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα… μείνουν και μετά το Πάρκο των Χριστουγέννων, η κ. Τσουκαλά σημείωσε στο protionline.gr: ΄΄Φτιάχνουμε τη λίμνη, βάζουμε μόνωση για να λειτουργεί όλο τον χρόνο και θα δημιουργήσουμε μόνιμο φωτισμό που θα τεθεί σε λειτουργία μετά τις γιορτές. Επίσης, μετά από πολλά χρόνια κλαδέψαμε τους φοίνικες, διαδικασία που θα συνεχιστεί και στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου. Ακόμη, φυτέψαμε ομοιόμορφα λουλούδια, φτιάχνουμε τουαλέτες ανδρών και γυναικών υπερσύγχρονες και μετά τα Χριστούγεννα θα φτιάξουμε και μία για ΑμεΑ. Μετά το κλείσιμο του Πάρκου των Χριστουγέννων για φέτος, θα δρομολογήσουμε κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου από ειδικό για το πώς θα γίνουν οι φυτεύσεις γκαζόν, λουλουδιών και πώς θα γίνονται τα ποτίσματα. Εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτές τις παρεμβάσεις και από εκεί και πέρα η διαχείριση θα είναι της Κοινότητας Αιγίου΄΄.

Σχετικά με το πόσο επιβαρύνουν τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αυτές οι εργασίες που θα βελτιώσουν και μετέπειτα την εικόνα και την κατάσταση του δημοτικού κήπου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, είπε: ΄΄Όλο αυτό το εγχείρημα είναι μία έγνοια παραπάνω για εμάς, όμως ευτυχώς έχουμε και στήριξη. Για παράδειγμα για το έργο των τουαλετών μας βοήθησαν χορηγοί όπως επίσης και για τον φωτισμό της λίμνης. Σημαντική είναι η βοήθεια του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου, όπως και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλου. Ακόμη ουσιαστική είναι η συμβολή και των αντιδημάρχων Παναγιώτη Ανδριόπουλου και Μαρίας Γιδά καθώς και από τη Διαμάντω Βασιλακοπούλου. Από εκεί και πέρα και εξαιρώντας τα φυτέματα, το ύψος των εργασιών υπολογίζεται σε 15.000 ευρώ΄΄. ΄΄Δεν θέλουμε να καρπωθούμε εμείς το Πάρκο, να το καρπωθεί ο αιγιώτικος λαός να μπαίνει πιο συχνά μέσα και να το χαίρεται΄΄, πρόσθεσε η κ. Τσουκαλά.

Αναμένοντας το ΦΕΚ και τα πρωτόκολλα

Σημειώνεται ότι η έναρξη του Πάρκου έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο, ωστόσο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει, παρότι έτοιμο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, δεδομένου ότι με βάση τα μέτρα για την πανδημία όλα είναι ρευστά. ΄΄Αναμένουμε το νέο ΦΕΚ που θα αποσαφηνίζει τα μέτρα κατά την περίοδο των εορτών για να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Για παράδειγμα, έχουμε προγραμματίσει παιδική παράσταση όμως δεν ξέρουμε αν θα γίνει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φέτος θα αξιοποιηθεί για τις εκδηλώσεις του πάρκου, με καθήμενους ή θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων» που είναι πιο ελεγχόμενο. Θα περιμένουμε να δούμε τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν, βέβαιο πρέπει να θεωρούμε πως σε όλες τις δράσεις θα γίνεται έλεγχος και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας προστατευτικές μάσκες΄΄, τόνισε ακόμη η κ. Τσουκαλά, ερωτηθείσα για το πώς θα λειτουργήσει το πάρκο.

΄΄ Είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε ελπίζοντας ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα σταματήσει αυτό το θηρίο να απειλεί τις ζωές μας. Βαραίνει την ατμόσφαιρα η πανδημία και η απώλεια ανθρώπων. Ωστόσο υπάρχει και αυτό το δάσος δημιουργικότητας που θα αποτελέσει διέξοδο για όλους μας. Επειδή το έμψυχο δυναμικό της Αιγιάλειας είναι πολύ δημιουργικό, δίνουμε την ευκαιρία να βγουν όλα αυτά στην επιφάνεια αυτά τα Χριστούγεννα, όχι μόνο για να ψυχαγωγηθούμε αλλά και για να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον΄΄, κατέληξε η κ. Τσουκαλά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr