background img
banner
banner

Χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης

Για πρώτη φορά στο Αίγιο διοργανώθηκε από τη ΔΗΚΕΠΑ Χριστουγεννιάτικη Ποδηλατοβόλτα με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια. Μικροί και μεγάλοι ντύθηκαν… Χριστουγεννιάτικα και πήραν θέση στην αφετηρία λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Κυριακής, 19 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από την πλατεία.

Υψηλών Αλωνίων και διασχίζοντας τους στολισμένους δρόμους της πόλης τερμάτισαν έξω από την κεντρική είσοδο του πάρκου των Χριστουγέννων. Το παρών έδωσε φυσικά και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά και παρά το κρύο οι συμμετοχές ήταν αρκετές και όλοι χάρηκαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, ενώ στην επιστροφή απόλαυσαν μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση σχολής χορού Dancing Club από τη Χαρά Βάκρινου.

Ανάλογη δράση, αλλά για άλλο σκοπό, δηλαδή για την “ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”, είχε πραγματοποιηθεί και το καλοκαίρι που μας πέρασε με πρωτοβουλία πάλι της ΔΗΚΕΠΑ και “οδηγό” τον Χρήστο Τσερεντζούλια, το μήνυμα όμως και της χθεσινής ποδηλατοβόλτας μπορεί να χαρακτηριστεί και διπλής σημασίας, πέρα από το εορταστικό λόγω των ημερών. Να ευαισθητοποιήσει δηλαδή τους πολίτες ώστε να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς μέσα στην πόλη. Ήταν μία όμορφη εκδήλωση που χάρηκαν όλοι και – γιατί όχι – ίσως γίνει θεσμός και συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr