background img
banner
banner

32.300 οι εμβολιασμοί στις μεγαλύτερες ηλικίες στο νοσοκομείο Αιγίου

Οι Αιγιαλείς συνεχίζουν να παίρνουν “ζεστά” το ζήτημα του κορωνοϊού σε αντίθεση με την βαρυχειμωνιά που έχει χτυπήσει σε κάθε σημείο τον δήμο σε όλο του το εύρος. Τα ραντεβού που κλείνονται είναι πολλά και κάθε μέρα που περνάει ενισχύονται ακόμα πιο πολύ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σε αποκλειστικότητα στο protionline.gr, στο ΓΝΑΑ έχουν γίνει από την αρχή της επιδημίας μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, 32.300 περίπου “τσιμπήματα” με το σκεύασμα της Pfizer και 4.100 περίπου με το μονοδοσικό εμβόλιο. Στόχος της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας είναι με το πέρας των εορτών της Πρωτοχρονιάς, το νούμερο αυτό να έχει πλησιάσει τους 40.000 εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα οι εμβολιασμοί στον ενήλικο πληθυσμό συνεχίζονται, με το βάρος να πέφτει στους δημότες που είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν ολοκληρώσει την τρίτη, αναμνηστική δόση τους.
“Ανοχύρωτοι” λένε οι ειδικοί επιστήμονες ότι είναι, όσοι έχουν εμβολιαστεί με 2 δόσεις, καθώς η ανοσία δεν τους θωρακίζει ούτε για την μετάλλαξη “όμικρον” που επικρατεί στην Αιγιάλεια αυτό το διάστημα, αλλά ούτε γενικά για τον ιό. Μάλιστα λέγεται, ότι όσοι είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneka, δεν έχουν σχεδόν καθόλου “τείχος προστασίας” στο ανοσοποιητικό σύστημά τους, ενώ για τα εμβόλια Johnson and Johnson και Pfizer, τα ποσοστά εκτοξεύονται θετικά στο 65% και 70% αντίστοιχα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr