background img
banner
banner

Επίθεση ανήλικων εξωσχολικών σε μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου

ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

Η αγριότητα της ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται πως «μπολιάζει» και σε παιδικές ψυχές, που προχωρούν σε πράξεις βάρβαρες, οι οποίες προκαλούν τρόμο για το μέλλον. Βανδαλισμοί σχολικών κτιρίων, προπηλακισμοί λειτουργών της εκπαίδευσης και μόλις χθες, βίαιη επίθεση και ξύλο σε άλλα παιδιά. Το άγριο περιστατικό που διαδραματίστηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, την ώρα ενός διαλείμματος έρχεται να… ταρακουνήσει τα θεμέλια μιας πόλης που ενδεχομένως αγνοεί αυτή την «πληγή». Η περιφρούρηση των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη…

Πρόκειται για επίθεση δύο εξωσχολικών, σε μαθητές της Στ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, μέσα στο ίδιο τους το σχολείο. Συγκεκριμένα, δύο μαθητές Γυμνασίου της πόλης, ηλικίας 15 ετών, εγκατέλειψαν το σχολείο τους, που βρίσκεται αρκετά μακριά και επισκέφθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα.

Την ώρα του διαλείμματος, πηδώντας τα κάγκελα, βρέθηκαν εντός του προαυλίου και στράφηκαν με απειλητικές διαθέσεις σε μαθητές της Στ΄ τάξης. Μάλιστα, άσκησαν σωματική βία, γρονθοκοπώντας το ένα παιδί στο μάτι ενώ αιμορράγησε καθώς φορά σιδεράκια στο στόμα και το άλλο στο αυτί, προκαλώντας τους ευτυχώς, τραύματα μη σοβαρής μορφής.

Οι εισβολείς δεν δίστασαν να προπηλακίσουν και τον γυμναστή του σχολείου που επιλήφθηκε. Αμέσως ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Παρασχέθηκε βοήθεια στα τραυματισμένα παιδιά και ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους, ένας εκ των οποίων δήλωσε αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση εις βάρος των δύο εισβολέων που χτύπησαν το παιδί του. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε αμέσως και κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό των γονέων των δύο 15χρονων, προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεδομένου ότι πρόκειται για ανήλικους που προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις.

Είχαν προκαλέσει βανδαλισμούς καταστρέφοντας σχολική αλλά και ιδιωτική περιουσία

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω εξωσχολικοί δημιουργούν προβλήματα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Με τη δικαιολογία ότι έχουν συγγενείς που διαμένουν κοντά στο σχολείο, από πέρυσι και σε ημέρες μη λειτουργίας του, μπαίνουν στο προαύλιο και… αλωνίζουν. Οι ζημιές που έχουν προκαλέσει είναι τεράστιας αξίας και πολύ δύσκολα αποκαταστάθηκαν. Η παραβατική συμπεριφορά τους όμως δεν εκδηλώνεται μόνο στη σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού. Τον περασμένο Μάρτιο φέρονται να σπάζουν το αυτοκίνητο του διευθυντή του σχολείου τους, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο κτίριο που τους ανοίγει την πόρτα κάθε πρωί για να τους προσφέρει τη γνώση…

Μιλώντας για το συμβάν, ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Παπαδόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Έχω καταγγείλει εγγράφως στις δημόσιες αρχές της πόλης του Αιγίου τους ανήλικους εξωσχολικούς βανδάλους για τη φθοροποιό δράση τους σε βάρος της σχολικής μονάδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Σήμερα (χθες), 21-12-2021, στις 11.40 το πρωί σε ώρα διαλείμματος, ανήλικοι εξωσχολικοί δράστες εισέβαλαν από τα κιγκλιδώματα του αύλειου χώρου, προπηλάκισαν τον Γυμναστή του σχολείου και χειροδίκησαν σε βάρος μαθητών μας. Αν υπάρχουν συντεταγμένες αρχές σε αυτή την πόλη, εφόσον διέπονται από θάρρος και αισθήματα ευθύνης, ας πράξουν τα αυτονόητα.
Ως διευθυντής του σχολείου κάνω έκκληση προς κάθε κατεύθυνση. Αν ακούει κανένας. Αύριο ίσως είναι αργά!!!΄΄.

Και προσθέτει μιλώντας στο protionline.gr: ΄΄Είναι δυνατόν να φοβόμαστε για τα παιδιά και την ασφάλειά τους; Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πηδήσει τα κάγκελα και να μπει στο σχολείο; Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε; Οι αρχές της πόλης πρέπει να δράσουν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr