background img
banner
banner

Ο δήμαρχος κράτησε την υπόσχεσή του

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΓΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ήταν Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 όταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Άκολης, μίλησε στους συμμετέχοντες για τα σχέδιά του, ώστε ο δήμος να «σηκώσει κεφάλι». Λίγο αργότερα, υποδέχτηκε στην ομήγυρη την αναπληρώτρια του Μαρία Γιδά και αφού τη σύστησε σε όσους δε την γνώριζαν, είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργάτιδά του, και συνέχισε λέγοντας «πιστεύω ότι είναι το ίδιο και εκείνη από εμένα».

Αυτό είναι το νέο διοικητικό σχήμα που θα οδηγήσει τον δήμο Αιγιαλείας το 2022

Έτσι, σε… ανακάτεμα της «τράπουλας» λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου προχώρησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, ορίζοντας τους νέους αντιδημάρχους που θα αναλάβουν ανά τομέα να σηκώσουν το «βάρος» τού δήμου από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το νέο διοικητικό σχήμα συμπληρώνεται από δύο εντεταλμένους συμβούλους. Όσο για τις αντιδημαρχίες, χρίζεται για πρώτη φορά αντιδήμαρχος η Διαμάντω Βασιλακοπούλου, αλλά και ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, τη θέση του οποίου λαμβάνει η ως τώρα αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις προεδρίες ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ.

Ειδικότερα, παραμένει αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης και Οικονομικών η Μαρία Σταυροπούλου, με συνδρομή της στα θέματα Δ.Ε. Αιγείρας και Ακράτας, διατηρείται αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Νίκος Καραΐσκος, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος στην αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και ο Στράτος Βαρδάκης στην αντιδημαρχία Τουρισμού. Η Διαμάντω Βασιλακοπούλου αναλαμβάνει αρμοδιότητα αντιδημάρχου Πρόνοιας και Παιδείας σε ό,τι αφορά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης.

Οι δύο άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι ο Βασίλης Χριστόπουλος στην… απαιτητική θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων με συνδρομή σε θέματα Διακοπτού και ο Γιώργος Ντίνος που ορίζεται αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ στη θέση της κ. Βασιλακοπούλου. Αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που διατηρεί το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο αναλαμβάνει και τη διαχείριση κληροδοτημάτων και ακίνητης περιουσίας.

Δεν θα είναι πλέον αντιδήμαρχος ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος ο οποίος ωστόσο παραμένει στο Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» ως πρόεδρος ενώ θα εκτελεί και χρέη εντεταλμένου συμβούλου σε αγροτικά θέματα.

Εντεταλμένη σύμβουλος ορίζεται και Μαρία Τσουκαλά που συνεχίζει το έργο της και στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Νέο πρόσωπο προκύπτει στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας. Ο Επαμεινώνδας Δούλος αντικαθιστά τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, με γνώση του αντικειμένου μετά από πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Στη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένει ο επίσης γνώστης των θεμάτων της εκπαίδευσης, Δημήτρης Ελευθεριώτης.

Η πρόταση για να αναλάβει η κ. Γιδά την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει τις ως τώρα πληροφορίες, με τον κ. Ντίνο να μετατίθεται στον τόπο που γνωρίζει πολύ καλά, την Δ.Ε. Ερινεού, ενώ υπεύθυνη είναι και η θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ, υπό την προεδρία του δημάρχου. Εντύπωση προκαλεί το «σπάσιμο» της αντιδημαρχίας στη μέση, μεταξύ των κ. Τριανταφυλλόπουλου και Βασιλακοπούλου, με εμφανή την πρόθεση να δοθεί έμφαση στα θέματα του ευαίσθητου αυτού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο διοικητικό σχήμα, άμισθοι αντιδήμαρχοι ήταν οι κ. Τριανταφυλλόπουλος και Χριστόπουλος, ενώ πλέον οι κ. Ντίνος και Χριστόπουλος.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, προτείνεται η κα Μαρία Γιδά.

Αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης και Οικονομικών, παραμένει η κα Μαρία Σταυροπούλου, η οποία θα συνδράμει τον Δήμαρχο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος των Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας και Αιγείρας.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας, Τροχαίου Υλικού και Κινητής Περιουσίας, παραμένει ο κ. Νικόλαος Καραΐσκος, ο οποίος αναπληρώνει τον Δήμαρχο σε περίπτωση κωλύματος.

Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ορίζεται η κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου, η οποία θα συνδράμει τον Δήμαρχο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου.

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, παραμένει ο κ. Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος.

Αντιδήμαρχος Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων. Παιδείας (Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Πανεπιστημιακές Σχολές), ορίζεται ο κ. Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος.

Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εθιμοτυπίας, τελετών και εκδηλώσεων παραμένει ο κ. Ευστράτιος Βαρδάκης.

Αντιδήμαρχος (άμισθος) Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, παραμένει ο κ. Βασίλειος Γ. Χριστόπουλος, ο οποίος θα συνδράμει τον Δήμαρχο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού.

Αντιδήμαρχος (άμισθος) για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας, ορίζεται ο κ. Γεώργιος Ντίνος.

Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού ορίζεται η κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία παραμένει Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας «ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.».

Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο οποίος παραμένει Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, παραμένει ο κ. Δημήτριος Ελευθεριώτης.

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, ορίζεται ο κ. Επαμεινώνδας Δούλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr