background img
banner
banner

O ιός… πιέζει τις δομές της Αιγιάλειας

…ΕΝΩ Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ “ΕΨΑΧΝΑΝ” ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Η μετάλλαξη ¨όμικρον¨ η οποία έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στον νομό, ¨απειλεί¨ σιγά – σιγά όπως φαίνεται και την περιοχή. Οι ιατρικές ενδείξεις αναφέρουν ότι ο ιός υπερισχύει όχι μόνο της προηγούμενης μετάλλαξης – της ¨δέλτα¨ – αλλά και της εποχικής γρίπης που είναι ταυτόχρονα και σε πλήρη έξαρση. Αυτό ενισχύεται πιο πολύ καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων και σε επίπεδο νομού και στην Αιγιάλεια, ενώ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 63 κρούσματα στον νομό. Την ίδια ώρα, το βεβαρημένο υγειονομικό σύστημα δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει με την αναγκαιότητα των πολιτών για εξέταση, να βαίνει αυξανόμενη.

Καταγγελία για… μεταφερόμενα PCR

Είναι χαρακτηριστική η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε στo protionline.gr από πολίτες οι οποίοι, έχοντας έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή φέροντας κάποια συμπτώματα, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για να υποβληθούν σε εξέταση PCR ωστόσο, όπως ισχυρίζονται, τους παρέπεμψαν αλλού, ενημερώνοντάς τους πως δεν είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν. Εφόσον δεν επιθυμούσαν να απευθυνθούν σε ιδιωτικό εργαστήριο, ίσως γιατί και η ώρα δεν εξυπηρετούσε, αναγκάστηκαν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, εκεί όπου υπεβλήθησαν κανονικά στο τεστ.

Από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου Αιγίου ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα και τονίζεται πως εάν συνέβη αυτό θα έγινε σε κατάσταση μεγάλης επιβάρυνσης και σε ώρα αιχμής. Ωστόσο το γεγονός οι περιπτώσεις που αναγκάστηκαν να “ταξιδέψουν” μέχρι και 45 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, προκειμένου να κάνουν PCR test ανίχνευσης του covid-19, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν στο νοσοκομείο Αιγίου, είναι περισσότερες από μία.

Μάλιστα, δύο χαρακτηριστικά περιστατικά που προέκυψαν το Σάββατο το πρωί 18 Δεκεμβρίου, (μάνα και κόρη) όπου έχοντας θετικό τεστ στα χέρια τους, πήγαν στο Νοσοκομείο Αιγίου προκειμένου να κάνουν το ειδικό μοριακό τεστ και… τους έδιωξαν, λέγοντας τους ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν PCR τεστ εκείνη την στιγμή όπως καταγγέλλουν. Κάπως έτσι, έχουν καταγραφεί πάνω από 20 ανάλογα περιστατικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η επίσημη δικαιολογία στους ενδιαφερόμενους από τους υπεύθυνους υγειονομικούς υπαλλήλους του ΓΝΑΑ αλλά και την διοίκηση, ήταν ότι υπάρχει τρομερή επιφόρτιση στο σύστημα υγείας και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί η δομή πάντοτε και σε όλα τα επίπεδα. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του “προβλήματος” ήταν όταν, επίσης το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ένα θετικό κρούσμα από το νηπιαγωγείο της Κουλούρας βρέθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τεστ ταυτοποίησης, λόγω του ότι η μητέρα του μικρού παιδιού θέλησε να κάνει το PCR σε ιδιώτη και όχι στο δημόσιο νοσοκομείο, βλέποντας την αδυναμία που υπήρχε.

Καρβέλης: “Υπάρχει άνοδος της ζήτησης στην διαδικασία”

Ερωτώμενος ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για το πώς βαδίζει η διαδικασία των εμβολιασμών στις ηλικίες 5 έως 11 ετών, ανέφερε: «Και στην Πάτρα και στο Αίγιο πάμε πολύ καλά. Γνωρίζουμε ότι στην Αιγιάλεια τα κλεισμένα ραντεβού είναι συνολικά 350 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και δεν υπάρχει στην πλατφόρμα άλλο διαθέσιμο ραντεβού, κάτι που σημαίνει ότι οι Αιγιάλεια έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση που υπάρχει με τον covid-19. Καλύπτουμε τις εμβολιαστικές ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο. Και βεβαίως, ο εμβολιασμός στις ενήλικες ομάδες βαίνει πολύ καλά και υπάρχει άνοδος της ζήτησης στην διαδικασία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί, στην γειτονική Πάτρα το ποσοστό του γενικού εμβολιασμού είναι στο 54% ενώ στον δήμο Αιγιαλείας έχει ξεπεράσει ήδη το 60% στις ηλικίες 18 – 60 ετών.

Μπονάνος: “Η μόνη λύση είναι η λύση της επιστήμης και λέγεται εμβόλιο”

Λακωνικός και προβληματισμένος φάνηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, σχολιάζοντας το επιδημιολογικό φορτίο των ημερών στην περιοχή, λέγοντας «είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και σε ατομικό και σε συνολικό επίπεδο. Οφείλουμε να ενημερώνουμε καθημερινά τον κόσμο για την συνεχόμενη αλλαγή των ιικών φορτίων και την κρίση που έρχεται. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η μόνη λύση, είναι αυτή της επιστήμης και ονομάζεται εμβολιασμός, είτε σε παιδιά, είτε τις ενδιάμεσες ηλικίες είτε στην τρίτη ηλικία».

Από την άλλη πλευρά, η εμβολιαστική διαδικασία στο ΓΝΑΑ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και μάλιστα, τα στοιχεία αναφέρουν ότι καμία ημέρα δεν έχει δείξει μικρότερο νούμερο από 100 ¨τσιμπήματα¨ κάθε μέρα (το ανώτερο ήταν 250 αρχές του μήνα) ενώ για την περίπτωση των μοριακών τεστ PCR, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχουν περιστατικά που εκδιώχθηκαν, καθώς από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου υπάρχει ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για μυθοπλασίες.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr