background img
banner
banner

Self test – Ούτε οι μισοί δικαιούχοι δεν τα προμηθεύτηκαν στις αρχές του μήνα

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου είχε ξεκινήσει η διανομή των δωρεάν self test, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού την περίοδο των εορτών.

Αυτή ήταν η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου καθώς, από τις 3/1/2022, όλοι οι πολίτες θα είχαν το δικαίωμα να πάρουν δωρεάν και ένα δεύτερο self test, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν βγήκαμε επιδημιολογικά… αλώβητοι από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News του MEGA, τα δωρεάν self test πήραν μόλις 3.050.000 δικαιούχοι, δίνοντας στα φαρμακεία τον ΑΜΚΑ τους, τη στιγμή που συνολικά οι δικαιούχοι ήταν περίπου 7.500.000 εκατομμύρια.

Δηλαδή, ούτε οι μισοί δεν προσήλθαν στα φαρμακεία, την ώρα που η κυβέρνηση ευελπιστεί πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές – και με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό – η προσέλευση θα αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την απόφαση να διατεθούν δύο ακόμη δωρεάν self test στους πολίτες το επόμενο διάστημα, με τη σύσταση για τη διενέργεια ενός self test κατά τη διάρκεια των εορτών και ένα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr