background img
banner
banner

Έγκριση της μετατροπής των συμβάσεων των τεσσάρων καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης

΄΄ΕΙΧΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ “, ΛΕΕΙ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Σε έγκριση αύξησης ωραρίου εργασίας τεσσάρων καθαριστριών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, κατηγορίας ΥΕ, από μερική 4ωρη σε πλήρη 8ωρη ημερήσια απασχόληση (40ωρη εβδομαδιαία), για το τρέχον σχολικό έτος, προχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Υπέρ της τροποποίησης ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, με την Βάσω Ψυχράμη ωστόσο να θυμίζει πως ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και στο τέλος του 2020, κατόπιν εισήγησης της παράταξής της, καταγγέλλοντας όμως πως ουδέποτε εστάλη στην Αποκεντρωμένη η βεβαίωση του λογιστηρίου του Δήμου, για να μπορέσει να υλοποιηθεί!

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και ήταν το μόνο που συζητήθηκε τελικώς προ ημερήσιας διάταξης και μάλιστα ελήφθη απόφαση μέσα σε λίγα λεπτά. Η απόφαση στηρίζεται σε νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να τροποποιήσουν τις συμβάσεις μειωμένου ωραρίου μέχρι και το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης της οικείας εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας, με αντίστοιχη αύξηση των πάσης φύσεως αποδοχών τους. Ελήφθησαν ακόμη υπόψη οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας για τα σχολικά κτήρια, καθώς και για τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Αιγιαλείας λόγω της πανδημίας covid-19 και της ανάγκης επιμελέστερου και τακτικότερου καθαρισμού των σχολικών μονάδων

Για τη δαπάνη μισθοδοσίας που θα προκύψει από την αύξηση του ωραρίου των τεσσάρων υπαλλήλων, το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύθηκε για την εγγραφή πιστώσεων ποσού 25.416 ευρώ για τις τακτικές αποδοχές και ποσού 7.154,60 € για τις εργοδοτικές εισφορές, στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2022. Μάλιστα, ο δήμαρχος στην εισήγησή του ανέφερε ότι φέτος είναι πιο ώριμες οι συνθήκες και υπάρχει η οικονομική δυνατότητα κάλυψης του παραπάνω ποσού.

‘’Χάθηκε ένας χρόνος…’’

Σχολιάζοντας τη στάση του δημάρχου, η κ. Ψυχράμη επισήμανε στο protionline.gr: ΄΄Σαν παράταξη είχαμε καταθέσει σχετική εισήγηση στο τέλος του 2020. Φέραμε την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού συζητήθηκε το θέμα, υπερψηφίστηκε και από τις άλλες παρατάξεις πλην της δημοτικής αρχής και ελήφθη η σχετική απόφαση, η οποία θα επιβάρυνε το Ταμείο του Δήμου με επιπλέον 30.000 € περίπου’’.

Και συνεχίζει η κ. Ψυχράμη: ΄΄Παρά το γεγονός ότι ελήφθη η απόφαση, δεν εστάλη ποτέ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η βεβαίωση του λογιστηρίου του Δήμου και δεν εφαρμόστηκε, με τη δημοτική αρχή να επικαλείται έλλειψη χρημάτων για την κάλυψη αυτής της ανάγκης!!!.

Και μιλάμε για το περσινό έτος που έλαβε επιχορηγήσεις 3 εκατ. ευρώ για τα μέτρα του covid-19. Φέτος όμως, επειδή η εισήγηση ήταν του δημάρχου, την ψήφισε η παράταξή του.
Με τη μόνη διαφορά όμως ότι χάσαμε έναν χρόνο που θα μπορούσαν οι εν λόγω εργαζόμενες να προσφέρουν αυξημένες υπηρεσίες σε πλήρες ωράριο΄΄.

΄΄Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της μικροπρεπούς πολιτικής συμπεριφοράς του δημάρχου, ο οποίος δεν εφάρμοσε πέρυσι την απόφαση, επειδή ήταν εισήγηση της αντιπολίτευσης. Τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές αποβαίνουν εις βάρος του δήμου και των δημοτών΄΄, κατέληξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr