background img
banner
banner

Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγείρας

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΗ…

Μπορεί οι καταλήψεις σε άλλες περιοχές να «φούντωσαν» με αίτημα τη λήψη μέτρων ενάντια στον covid-19, ωστόσο στην Αιγείρα η διήμερη κατάληψη των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου είχε πιο συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο. Περιελάμβανε ένα και μόνο αίτημα, αυτό της αποκατάστασης του προβλήματος θέρμανσης, καθώς το τελευταίο διάστημα οι θερμοκρασίες στις αίθουσες ήταν πολικές…

Είναι γεγονός ότι η υποχρεωτική λειτουργία των τάξεων με ανοιχτά παράθυρα δημιουργεί δύσκολες συνθήκες, με τα καλοριφέρ ωστόσο να ζεσταίνουν κάπως τις σχολικές αίθουσες. Στην περίπτωση όμως του Γυμνασίου – Λυκείου Αιγείρας, η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, η οποία έληξε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιανουαρίου.

Και οι γονείς συντάχθηκαν με τα παιδιά

Στο… πλευρό τους τάχθηκαν και οι γονείς, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να αναφέρει σε ανακοίνωσή του: ΄΄Το αίτημά μας είναι ένα. ΘΕΡΜΑΝΣΗ! Οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες. Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες τάξεις είναι πολικές, άρα ανθυγιεινές για τα παιδιά μας αλλά και τους καθηγητές. Ζητάμε άμεση αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης των κτιρίων, αφού η υπάρχουσα είναι αδύνατον να ζεστάνει όλες τις αίθουσες. Ζητάμε σώματα θερμαντικά να τοποθετηθούν στις τάξεις που δεν διαθέτουν και να επισκευαστούν τα υπάρχοντα, αφού υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου. Ζητάμε ΥΓΕΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ! Γιατί στις αίθουσες αυτές βρίσκονται άνθρωποι που ζουν σε επαρχιακή πόλη και όχι στην Αλάσκα. Ζητάμε δεσμεύσεις από τις αρχές του τόπου μας, ότι αυτά θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ! Καθημερινά δαπανούνται χρήματα για το θεαθήναι. Εδώ όμως κρίνεται η υγεία των παιδιών και η υγεία υπερέχει όλων! Απαιτούμε άμεση βοήθεια από τους άρχοντες του τόπου μας!΄΄.

Κλιματιστικά και επισκευή στο σύστημα θέρμανσης

Μετά από διαβεβαιώσεις πως θα επιλυθεί το πρόβλημα, οι μαθητές παρέδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης το σχολικό συγκρότημα και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου. Ερωτηθείς από το protionline.gr για το πώς έχει η κατάσταση, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αιγείρας Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος, είπε: ΄΄Είναι γεγονός πως υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης καθώς δεν υπάρχει η προσδοκώμενη απόδοση στις προκάτ αίθουσες. Προσωρινά έχουμε βρει κάποιες λύσεις ενεργοποιώντας τα κλιματιστικά, όμως με ανοιχτά παράθυρα δεν εξασφαλίζεται ζεστό περιβάλλον. Πήραμε ωστόσο τις διαβεβαιώσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου ότι θα δοθούν λύσεις και πως θα επισκευαστεί το σύστημα θέρμανσης ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα. Μάλιστα, ήδη ήρθε ο τεχνικός του καλοριφέρ για να το επισκευάσει΄΄.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτοψία στον χώρο του σχολείου από τη Σχολική Επιτροπή ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr