background img
banner
banner

“Αεροδρόμιο” σαν… πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνή στο Πυργάκι | ΦΩΤΟ

Αν για τους ντόπιους ήταν μία ακόμη χιονόπτωση, οι επισκέπτες έμειναν μάλλον με το στόμα ανοιχτό από την απαράμιλλη ομορφιά των οικισμών της Φτέρης, καθώς το χιόνι που έχει “πασπαλίσει” κάθε γωνιά, έμοιασαν τις τελευταίες ημέρες σαν διάσπαρτοι πίνακες ζωγραφικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα του γνωστού σε όλους «Αεροδρομίου» στον οικισμό Πυργάκι της Φτέρης που η μερική κάλυψή του από το λευκό χιόνι, το έκανε ακόμη πιο μοναδικό…

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φτέρης Τάσος Κατσαούνης, αναφέρει πως η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών ήταν κάτι συνηθισμένο για την ξακουστή Φτέρη και τους οικισμούς της και ότι η “Ελπίδα” μάλλον πέρασε “ξώφαλτσα” και δεν έγινε τόσο αισθητή όσο στην Ανατολική Αιγιάλεια. Εντούτοις, το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους σε ορισμένα σημεία και η θερμοκρασία πριν τρεις νύχτες έκανε «βουτιά» στους -10 βαθμούς, στα ορεινά της Φτέρης.

Όσο για την εικόνα του Αεροδρομίου που κατέγραψε ο φακός του protionline.gr θα έλεγε κανείς ότι έμοιαζε με γλυκό που πασπαλίστηκε με ζάχαρη άχνη, με τα σκιερά μέρη να κρατούν το λευκό του χιονιού και εκεί που εμφανίστηκαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, να ξεπροβάλει το πράσινο και το καφέ του οροπεδίου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οροπέδιο, ονομάζεται έτσι επειδή στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, χρησίμευε ως βοηθητική αεροπορική βάση και αποθήκη πυρομαχικών.

Το βέβαιο είναι ότι ο συνδυασμός του γραφικού χιονισμένου χωριού με θέα στον Κορινθιακό κόλπο από υψόμετρο 830 μέτρων, χάρισε ένα θέαμα απολύτως μοναδικό σε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr