background img
banner
banner

«Αιγιάλεια Αύριο» – Χρήστος Γούτος για πλατεία: «Το έργο θα γίνει, αλλά χωρίς κανένα ψεγάδι νομιμότητας ή τεχνικής ανεπάρκειας»

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι ξεσηκώνει τους επαγγελματίες εναντίον της και πως τους ωθεί σε ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις… εκφοβισμού των Υπηρεσιών του κράτους που καλούνται να ελέγξουν τη νομιμότητα των πράξεων της δημοτικής αρχής ως προς τη διαδικασία της υποκατάστασης. Ξεκαθαρίζει δε πως κανείς δεν είναι αντίθετος στη συνέχιση του έργου, τονίζοντας πως εάν ξεκινήσει στηριζόμενο στη μη νομιμότητα, μπορεί να σταματήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή…

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της παράταξης του Χρήστου Γούτου, έχει ως εξής: «Ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, με το μεγάλο έργο Ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας Αιγίου, το οποίο ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή, οδήγησαν σε αδιέξοδο με τους χειρισμούς τους, τις παλινωδίες και τις τροποποιήσεις για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις.

Παρότι, ως θεσμικά υπεύθυνη αντιπολίτευση, του επισημάναμε ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί με κάθε νομιμότητα, ο Δήμαρχος επιμένει να προκαλεί με την τακτική του.
Αφού επί μήνες καθησύχαζε δημότες και καταστηματάρχες ότι όλα πήγαιναν καλά, φωτογραφιζόταν με συνεργάτες του δείχνοντας ότι παρακολουθεί από κοντά το έργο και ενέκρινε χρονικές παρατάσεις – γνωρίζοντας τον εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος των εργασιών – τώρα επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Επιπλέον:

Ξεσηκώνει τους Καταστηματάρχες και Επαγγελματίες πέριξ της Πλατείας, εναντίον μας για πολιτικούς λόγους και τους ωθεί σε ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες εκφοβισμού των Υπηρεσιών του Κράτους, που καλούνται να ελέγξουν τη νομιμότητα του έργου, με βάση την επιλεγείσα (στο παρασκήνιο) διαδικασία “υποκατάστασης” υπό νέο εργολάβο.

Προτρέπει υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να προεξοφλούν δημόσια την αρνητική έκβαση του ελέγχου, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, “υπαγορεύοντας” έμμεσα σ’ αυτήν τον δρόμο του πολιτικού τους επιχειρήματος…”να μη χαθεί το έργο”.

Ο κ. Καλογερόπουλος, δεν θέλει ακόμα να αντιληφθεί ότι, ο μόνος ασφαλής δρόμος για τη συνέχιση της Ανάπλασης της Πλατείας είναι η νομιμότητα του τρόπου εκτέλεσης.
Κανείς δεν είναι υπέρ της παρεμπόδισης του έργου.

Αυτό που δεν κατάλαβε ποτέ ο κ. Καλογερόπουλος είναι πως, ακόμα και κανένας να μη προσβάλλει το έργο, όλοι να συμφωνήσουμε να εκτελεστεί έτσι και να παρακάμψουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς Δημοσίων Έργων, θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος, αυτό να σταματήσει.

Όσο είναι ακόμα καιρός, καλούμε τον κ. Καλογερόπουλο να εγκαταλείψει τη λανθασμένη πολιτική του τακτικισμού και να προσχωρήσει στη μόνη ασφαλή λύση. Αυτή, της απόλυτα διαφανούς και νόμιμης διαδικασίας υλοποίησης του έργου, έτσι ώστε αυτό να ξαναρχίσει σύντομα, να μην σταματήσει μελλοντικά από παραλείψεις που η νομοθεσία ορίζει, να ολοκληρωθεί σε λογικό χρονικό διάστημα και να παραδοθεί στους δημότες, τους επαγγελματίες και επισκέπτες της πόλης.

Και μια ξεκάθαρη επισήμανση προς τον κ. Δήμαρχο.

Αν όπως λέτε κ. Καλογερόπουλε – ως υπεύθυνος διοίκησης του Δήμου – έχετε ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε και το έργο θα συνεχιστεί κανονικά.

Αν όμως δεν έχετε ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, καλά κάνετε και ανησυχείτε!!!

Το έργο θα γίνει, αλλά χωρίς κανένα ψεγάδι νομιμότητας ή τεχνικής ανεπάρκειας.

Αυτό είναι το αίτημά μας ως αντιπολίτευσης, αυτό είναι το αίτημα όλης της κοινωνίας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr