background img
banner
banner

Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ: Μία “κυψέλη” του γυναικείου βόλει στην ανατολική Αιγιάλεια

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Ακράτα συγκέντρωσε, δικαιολογημένα, τα “φώτα” της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή της στη Γ΄ Εθνική διαφημίζοντας την πόλη και την ανατολική Αιγιάλεια σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει φέτος και το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου που συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής (ιδρύθηκε το 1970) καθώς είναι στην κορυφή του 2ου ομίλου της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ. Ο Α.Ο. Ακράτα όμως διαθέτει ένα ακόμη ιστορικό τμήμα, το βόλει γυναικών που εδώ και αρκετά χρόνια καλλιεργεί σε βάθος το άθλημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές ηλικίες.

Περίπου 70 μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια αλλά και γυναίκες που στελεχώνουν τη “μεγάλη” ομάδα ανήκουν στις τάξεις του συλλόγου, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός με βάση τον πληθυσμό τις περιοχής. 25 μικρά παιδιά συγκροτούν το μη αγωνιστικό τμήμα (μίνι) και τα υπόλοιπα κορίτσια στελεχώνουν τις ομάδες που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ.

Πένυ Γιαλκέτση

Πόπη Τρυφωνοπούλου

Φέτος τα κορίτσια του συλλόγου κάτω από τις οδηγίες της Πόπης Τρυφωνοπούλου, που αντικατέστησε τον Γιάννη Σαλωνίτη (ο οποίος αποχώρησε για λόγους υγείας), θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω παρά τις δυσκολίες που είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω κορωνοϊού. Με στόχο – όσο αφορά στη γυναικεία ομάδα – την άνοδο τα αμέσως επόμενα χρόνια στη Β΄ Εθνική. Η 26χρονη Πόπη Τρυφωνοπούλου, με καταγωγή από το γειτονικό Δερβένι, παραμένει και παίκτρια της ομάδας, έχοντας κλείσει 14 ολόκληρα χρόνια στον ΑΟ Ακράτα καθώς εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου σε ηλικία 12 ετών. Τεχνική διευθύντρια είναι η Πένυ Γιαλκέτση, πολλά χρόνια παίκτρια στην ομάδα, με πολυεπίπεδη προσφορά, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και “ως ζωντανή ιστορία της ομάδας”.

Η Ακράτα συμμετέχει και στα τέσσερα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ, δηλαδή Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων. Αναλυτικά κάθε τμήμα ξεχωριστά:

Γυναίκες

Γυναικεία ομάδα

Το τοπικό πρωτάθλημα των γυναικών διεξάγεται σε ομίλους με την Ακράτα να συμμετέχει στον Α΄ όμιλο με αντιπάλους τον Γ.Σ. Άθλο Πατρέων, τον ΑΣΠ Ερμής, τον ΑΟ Αστέρια Αχαϊας, τον Ζακυνθινό και τον… συμπολίτη Α.Ο. Αιγιαλέων.

Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Δεκεμβρίου 2021 αλλά λόγω της πανδημίας έγινε μόνο ένα ματς αυτό ανάμεσα στον Άθλο και τον Ερμή (0-3). Τα άλλα δύο αναβλήθηκαν (Ακράτα – Αιγιαλέων, Αστέρα – Ζακυνθινός).

Στις 19 Δεκεμβρίου για τη 2η αγωνιστική έγιναν δύο παιχνίδια (Ερμής – Αιγιαλέων 3-0, Άθλος – Αστέρια 0-3) και αναβλήθηκε αυτό της Ακράτας στη Ζάκυνθο.
Ενώ εκκρεμούν οι αναμετρήσεις που δεν έγιναν, το πρόγραμμα του ομίλου μέχρι τη λήξη του Α΄ γύρου έχει ως εξής (στον β΄ γύρο οι αγώνες θα διεξαχθούν αντίστροφα):
3η αγωνιστική: Αστέρια – Ερμής, Ακράτα – Άθλος, Αιγιαλέων – Ζακυνθινός.
4η αγωνιστική: Ερμής – Ζακυνθινός, Άθλος – Αιγιαλέων, Αστέρια – Ακράτα.
5η αγωνιστική: Ακράτα – Ερμής, Αιγιαλέων – Αστέρια, Ζακυνθινός – Άθλος.

Νεανίδες

Ομάδα Νεανίδων (Κ20)

Με μόλις τρεις ομάδες διεξήχθη ο Γ΄ Όμιλος του τοπικού πρωταθλήματος των Νεανίδων και ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Η Ακράτα είχε να αντιμετωπίσει δύο πολύ δυνατές ομάδες από την Κόρινθο και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη, οι εμφανίσεις των κοριτσιών άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.
Με την Νέα Ιωνία Κορίνθου έχασε 3-1 (εκτός) και 3-0 (εντός) και με την ΑΠΣ Κόρινθος 3-0 και στα δύο παιχνίδια.

Μίνι

Ομάδα Κορασίδων και Παγκορασίδων (Κ18 και Κ16)

Τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων αποτελούνται από τα ίδια κορίτσια, αλλά συμμετέχουν στα αντίστοιχα (διαφορετικά) πρωταθλήματα. Οι Κορασίδες στον 4ο όμιλο του τοπικού με αντιπάλους τον Παμβοχαικό, τον Απόλλωνα ΓΣ και τον Άρατο Κιάτου.

Την πρώτη αγωνιστική, 6/12/2021 έγιναν και τα δύο παιχνίδια (Παμβοχαϊκός – Ακράτα 3-0, Άρατος – Απόλλων 3-0), τη 2η αγωνιστική Απόλλων – Ακράτα 3-0 και αναβλήθηκε το Άρατος – Παμβοχαϊκός και την 3η αγωνιστική θα παίξουν Ακράτα – Άρατος και Παμβοχαϊκός – Απόλλων.

Οι Παγκορασίδες έχασαν στην πρεμιέρα στο Κιάτο από τον Άρατο με 3-1 σετ, σε έναν όμιλο που μετέχουν ακόμη το Ξυλόκαστρο και ο Γ.Σ Απόλλων. Τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξουν εκτός έδρας με τον Παμβοχαϊκό και την τρίτη θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr