background img
banner
banner

ΒΟΛΕΫ: Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ: Πρώτη νίκη με μεγάλη εμφάνιση (3-0)

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ PLAY OUT

Μετά από διακοπή περίπου ενός μήνα ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο και ο τέταρτος όμιλος (play out) της preleague με τις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και ο ΑΟ Αιγιαλέων αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της πρεμιέρας. Στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, σε σχέση με την ομάδα που είδαμε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πανερυθραϊκό. Με εμφατική εμφάνιση επικράτησε της αθηναϊκής ομάδας με 3-0 σετ, μια νίκη που ήταν η πρώτη φετινή αλλά και η πιο σημαντική αφού ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Να σημειωθεί ότι ο ΑΟ Αιγιαλέων έχασε και τα δύο προηγούμενα ματς φέτος από την Ερυθραία, αλλά ήταν ήττες χωρίς αντίκρισμα. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε. Οι ομάδες έχουν κίνητρο και είναι βέβαιο ότι στη διαδικασία των play out θα δούμε συναρπαστικές αναμετρήσεις και αρκετές εκπλήξεις.
Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ αλλά στο τέλος οι παίκτες του αιγιώτικου συλλόγου ήταν πιο ψύχραιμοι, απέφυγαν τα λάθη και το πήραν με 26-24. Με την ψυχολογία στα ύψη μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο σετ, ξέφυγαν από νωρίς και το “καθάρισαν” εύκολα με 25-19.

Συγκλονιστικό φινάλε

Στο τρίτο σετ και πάλι η ομάδα της Αιγιάλειας πήρε διαφορά από την αρχή, προηγήθηκε μέχρι και 7 πόντους αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας σταδιακά και πέρασαν μπροστά με 22-23. Από αυτό το σημείο και έπειτα έγινε μεγάλη μάχη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο όπως μαρτυράει το τελικό 30-28 και το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Με το σκορ στο 29-28, οι παίκτες της αιγιώτικης ομάδας έβγαλαν την άμυνα, ο Διονύσης Δημησιάνος ύψωσε στον Κωνσταντίνο Βασιλάκο και ο αρχηγός πήρε το μπλοκ άουτ τελειώνοντας το παιχνίδι μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο. Που ναι μεν ήταν μόλις 50 (λόγω των περιοριστικών μέτρων) αλλά έμοιαζαν με… 500. Να σημειωθεί ότι ο Πανερυθραϊκός ενισχύθηκε μεταγραφικά στο διάστημα της διακοπής ενώ ο Αιγιαλέων δεν έκανε καμία αλλαγή στη σύνθεσή του. Μάλιστα, αγωνίστηκε και χωρίς τον τιμωρημένο Γιώργο Σύρο αλλά και τον τραυματία Γαβριήλ Σαλίτ.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: “Η νίκη ανήκει στους παίκτες μας”

Ο προπονητής του ΑΟ Αιγιαλέων έζησε έντονα το ματς και στο τέλος πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη μαζί με τους παίκτες και τους υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδας. “Όλα τα συγχαρητήρια πάνε στους παίκτες. Η νίκη ανήκει σε αυτούς. Μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι από το ξεκίνημα και φάνηκε η πολύ καλή δουλειά που κάναμε στο διάστημα της διακοπής. Η διακοπή μας ωφέλησε, δεν αντιμετωπίσαμε και ιδιαίτερα προβλήματα με τον ιο και ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα εμφανιστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Τα σημάδια βελτίωσης είχαν φανεί και στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Κέρκη και την Καλαμάτα. Ήταν μόνο η αρχή και το πρωτάθλημα συνεχίζεται”, μας δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Γιάννης Λάιος: “ Νίκησε δίκαια ο ΑΟ Αιγιαλέων”

Πριν από λίγες ημέρες, τις τύχες του Πανερυθραϊκού ανέλαβε μία μεγάλη μορφή του Ελληνικού βόλει. Ο Γιάννης Λάιος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ως παίκτης κέρδισε επτά πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και η σταδιοδρομία του ως αθλητή ολοκληρώθηκε τη σεζόν 1985-86 κατά την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδος και με τον Παναθηναϊκό. Είχε 217 συμμετοχές στην εθνική ομάδα πετοσφαίρισης ανδρών, πρώτη συμμετοχή τον Ιανουάριο του 1969 και τελευταία το 1981, 6 με την εθνική ενόπλων και 45 με την εθνική νέων!
Από το 1986 μέχρι το 1992 και για τη χρονιά 1995-96, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1996). Διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής ανδρών και γυναικών για δέκα χρόνια (1997-2008). Τον Μάρτιο του 2011 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
“ Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιγίου που ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια. Εμείς δεν είχαμε σταθερή απόδοση και κάναμε αρκετά λάθη”, δήλωσε μετά τη λήξη ο 70χρονος προπονητής (στη φωτό με τον πρόεδρο του ΑΟ Αιγιαλέων Νίκο Ηλιόπουλο).
ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Παπαδόπουλος – Ρουμελιώτης): Δημησιάνος, Βασιλάκος, Βλαχοστάθης, Λουπ, Νανόπουλος, Μαυραγάννης, Καραγεώργος (λ), Σαλαβασίδης, Χασάπης, Παπασταθόπουλος, Δασκαλόπουλος, Σωκράτους.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ (Λάιος – Χατζηπέρος): Μάμαλης, Κρέτσης, Στόγιας, Τασάκος, Τσικάτος, Κωστόπουλος, Πλεμένος (λ), Φώλιας (λ), Ζαρωτιάδης, Ντόντης, Κολτσάκης, Ρεστέμης, Φιλιπποπολίτης.

Η ταυτότητα της 1ης αγωνιστικής

Pre League Ανδρών – Δ’ Όμιλος
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
Ανδρέας Βαρίκας 15.30: ΓΣ Πανιώνιος – ΣΦΚ Πιερικός 0-3
Διαιτητές: Κουτσούλας, Παπαχατζής, Γραμματεία: Τσακμάκη, Παρατηρητής: Γεωργουλέας.
2. Γ.Λ. Κομοτηνής 18.00: ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής – ΑΣ Άρης 1-3
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Δήμου, Γραμματεία: Σκαρλατούδη, Παρατηρητής: Σαρδάνης.
Αιγίου 19.00: ΑΟ Αιγιαλέων – ΑΣ Πανερυθραϊκός 3-0
Διαιτητές: Καραγιαννόπουλος, Κτενάς, Γραμματεία: Ματζουράνης, Παρατηρητής: Πετούσης.

Βαθμολογία
Α.Ο. Αιγιαλέων 3-0 3
Πιερικός 3-0 3
Άρης Θ. 3-1 3
Κομοτηνή 1-3 0
Πανιώνιος 0-3 0
Πανερυθραϊκός 0-3 0

Επόμενη αγωνιστική
ΓΣ Πανιώνιος – ΑΟ Αιγιαλέων
ΑΣ Πανερυθραϊκός – ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής
ΣΦΚ Πιερικός – ΑΣ Άρης


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr