background img
banner
banner

Δημοτική Κίνηση Μπροστά: «Η πλατεία που έγινε ρίνγκ!»

Εκτός όμως από τον Χρήστο Γούτο και η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «στημένη παράσταση» από τον δήμαρχο, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, για το έργο της πλατείας και εξηγεί:

“Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε το μεγάλο θέμα όπως εξελίχθηκε ,δηλαδή αποπεράτωση των εργασιών της πλατείας που εγκαταλείφθηκε από την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί έγινε αυτό το επεισοδιακό συμβούλιο;

Απόφαση δεν πάρθηκε καμία .

Για άλλα σοβαρά ζητήματα υπήρχε σταθερή άρνηση του δημάρχου να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο όπως άρδευση, μεταφορά απορριμμάτων κ.α.

Ο σκοπός ήταν προφανής .

Να στηθεί μια παράσταση με τους δίκαια αγανακτισμένους και οργισμένους επαγγελματίες να μη δέχονται ούτε μια ώρα καθυστέρηση του έργου της πλατείας και ένα δήμαρχο να «ξεφορτώνεται » όλες τις ευθύνες για την καθυστέρηση και να έρχεται σαν λυτρωτής.

Αν δεν επέβλεψε όπως έπρεπε το έργο ,αν το καθυστέρησε επί πλέον με τις «τροποποιήσεις»(που απορρίφθηκαν από τα όργανα ελέγχου )για να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια ,αν κινήθηκε με μυστικότητα για να βρει την «φιλάνθρωπη» εταιρεία που συνεχίζει το έργο με «ζημιά» λίγη σημασία έχει.

Υποτιμώντας την νοημοσύνη του κόσμου πιστεύει ότι αυτά δεν θα τα λάβει υπ όψη και θα χειροκροτήσει τον δήμαρχο που βρίσκει λύσεις !

Όπως με τα απορρίμματα που υποσχόταν λύση με περιορισμό του όγκου και προώθηση της ανακύκλωσης και τελικά κατέληξε στην μεταφορά φορτώνοντας τους δημότες μέσω της τοπικής φορολογίας 1,5 εκ το χρόνο και στερώντας το δήμο από απαραίτητα έργα .

Όμως κομπάζει ότι πέτυχε το σκοπό του αφού δεν υπάρχουν σκουπίδια στο δρόμο και αυτή η προσωρινή και πανάκριβη λύση αποτελεί «επιτυχία» και χρεώνεται στην ικανότητα του δημάρχου .Αναμφίβολα η άθλια κατάσταση του κέντρου του Αιγίου επηρεάζει την κίνηση των μικρoεπιχειρηματιών πέριξ της πλατείας ,αλλά δεν αποτελεί την μοναδική αιτία .

Η δεινή θέση των επαγγελματιών ακόμα και αν ολοκληρωθεί η πλατεία θα παραμείνει δεινή εξαιτίας των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας που οδήγησαν στην αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών και στην φτωχοποίηση των αγροτών που τα προϊόντα τους δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής .

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών ιδιαίτερα με την ενεργειακή κρίση έχει πέσει κατακόρυφα και δεν θα γεμίσουν τα μαγαζιά μόνο από την αποπεράτωση της πλατείας .

Όμως το έργο πρέπει να τελειώσει γιατί τα χρήματα είναι του λαού και κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν είναι δώρο ,αλλά επιστροφή μέρους της εισφοράς του κάθε λαού στα κοινοτικά ταμεία .

Η απροθυμία εκείνων των δημοτικών αρχών να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν και να απαιτούν από την πολιτεία ενίσχυση του ,τους οδηγεί στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία και τα αποτελέσματα είναι θλιβερά ,όπως αυτό της πλατείας .

Και η δημοτική αρχή αναθέτει τα πάντα μέχρι κοπής χόρτων και καθαρισμούς νεκροταφείων στους εργολάβους !

Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου δική της για το γενικό τέλμα και δεν θα μπορούσε από αυτόν τον κανόνα να εξαιρεθεί η πλατεία και ας μην ψάχνει για συνυπεύθυνους .

Κανένας δεν την εμποδίζει να ολοκληρώσει το έργο με βάση τα προβλεπόμενα γι αυτές τις περιπτώσεις .Εμπόδιο για το έργο ήταν η ίδια η αδιέξοδη πολιτική της.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr