background img
banner
banner

Καθημερινά υψηλός ο αριθμός νέων μολύνσεων

ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ COVID TOY NOMOY

Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα εξακολουθεί η βρίσκεται η ιική επιβάρυνση του πληθυσμού σε επίπεδο Αχαΐας, καθώς χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 736 νέα κρούσματα στον νομό, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία covid αδυνατούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέες κλινικές covid, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων δεν… λέει να μειωθεί.
Οι καθημερινοί αριθμοί νέων κρουσμάτων δημιουργούν εντύπωση και προβληματισμό με την Αχαΐα να είναι ιδιαιτέρως βεβαρημένη. Χθες για παράδειγμα δηλώθηκαν 736 νέες μολύνσεις τη στιγμή που οι γειτονικοί νομοί δεν παρουσιάζουν ούτε τα μισά κρούσματα. Για παράδειγμα ο νομός Κορινθίας χθες κατέγραψε 349 νέες μολύνσεις και ο νομός Ηλείας μόλις 192.
Είναι εμφανές ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει επικρατήσει, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να περνά τον κορωνοϊό στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι εισαγωγές στις κλινικές της Πάτρας και Αιγιαλέων.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας οι εισαγωγές συνεχίζονται και ο αριθμός των νοσηλειών δεν μειώνεται, παρά την πτώση των κρουσμάτων στην ανοικτή κοινότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τα νοσοκομεία της Πάτρας, τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», συνολικά νοσηλεύονται 228 ασθενείς.
Πιο αναλυτικά στο Πανεπιστημιακό 117 ασθενείς βρίσκονται σε απλές κλίνες, 10 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 5 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 84 πολίτες, εκ των οποίων οι 8 στην ΜΕΘ. Οι δε διοικήσεις και των δύο νοσοκομείων αναζητούν χώρους για τη διαμόρφωση νέων κλινικών και ήδη στο Πανεπιστημιακό έχουν διαμορφώσει μία ακόμα (όγδοη συνολικά) κλινική covid, με τις περισσότερες από αυτές να είναι γεμάτες και το προσωπικό να… τρέχει πανικόβλητο για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες…

Τα κρούσματα στις σχολικές κοινότητες μετά το άνοιγμα των σχολείων

Εν τω μεταξύ, σχετικά μικρός θεωρείται ο αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει όπως παρουσιάστηκαν από τα σελφ τεστ που έγιναν προχθές και παρουσιάστηκαν χθες στα σχολεία και την πλατφόρμα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, πάνω από 500 κρούσματα εντοπίστηκαν με βάση τα αποτελέσματα των σελφ τεστ που έγιναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αχαΐας από την πρώτη ημέρα των σχολείων μετά από το τριήμερο κλείσιμο εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και λόγω της αργίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο αριθμός αυτός αναλογικά με τον συνολικό αριθμό των μαθητών και γενικότερα του πληθυσμού της σχολικής κοινότητας σε όλο τον νομό εκτιμάται ότι είναι μικρός.
Πιο αναλυτικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 210 κρούσματα σε μαθητές και 13 σε εκπαιδευτικούς σε όλο τον νομό.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν θετικά 236 τεστ σε παιδιά και 29 σε εκπαιδευτικούς. Αυτό που αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε πολλά σχολεία κυρίως σε δημοτικά και νηπιαγωγεία υπήρχαν αρκετές απουσίες, με τις τάξεις να είναι μισές από μαθητές.

Ξεκινά την άλλη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατά του κορωνοϊού

Σημαντική ελπίδα πάντως, κυρίως για την ομαλή αντιμετώπιση της νόσου, φέρνει η διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορωνοϊό που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα και θα γίνεται με παράδοση στο σπίτι. Η διάθεση των φαρμάκων θα αφορά σε πολίτες που παρουσιάζουν προβλήματα και υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορωνοϊό από την ηλικία των 18 και άνω, ωστόσο δεν θα αφορά σε εγκύους. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας άνω των 18 ετών, μπορούν να βρίσκονται σε επικοινωνία με το γιατρό τους. Όταν έχουν θετικό rapid test ή PCR μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται μέσω από 24 ώρες, μέσω sms και στον γιατρό και στον ασθενή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr