background img
banner
banner

Λιουλιέτα Μπούσι: Δεν σταματά να ζει τα όνειρά της μέσω των στίχων της

ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΆΚΟΛΗ

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αφήνοντας πίσω τους τα μέρη που αγάπησαν ή συγγενείς και φίλους, προκειμένου να βρεθούν σε μια άλλη χώρα, με μία καλύτερη “τύχη” για τους εαυτούς τους και την οικογένειά τους, τους ανθρώπους που αγαπούν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η ποιήτρια – στιχουργός Λιουλιέτα Μπούσι, η οποία πριν από 13 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην περιοχή, στα πλαίσια της οικονομικής μετανάστευσης και… ψάχνοντας ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον.

Από την ενεργή δημοσιογραφία και την Νομική Σχολή στην… Άκολη

Κάπως έτσι αρχίζει το… ταξίδι της Luljeta Bushi στην ¨νέα¨ της ζωή. Αφήνοντας την Αλβανία, την γενέτειρα της και της δύσκολες συνθήκες που επικρατούν διαχρονικά στην γειτονική χώρα, έφτασε στην περιοχή της Άκολης όπου διαμένει μόνιμα μέχρι και σήμερα, αφήνοντας πίσω όχι και… λίγα η αλήθεια είναι. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και είναι αρκετά γνωστή στην Αλβανία ως στιχουργός – ποιήτρια, καθώς κάποια σύγχρονα λαϊκά και ποπ τραγούδια της γειτονικής χώρας έχουν την “στιχουργική υπογραφή” της. Και δεν είναι μόνο αυτό! Το 2007 εγκαταλείποντας την Αλβανία, σπούδαζε δεύτερο πτυχίο, στην Νομική Σχολή, κάτι που δεν ολοκλήρωσε ποτέ λόγω… συνθηκών και οικονομικών δυσκολιών.

«Αναδεικνύω την δουλειά μου στα social media, όμως δεν μου αρκεί αυτό»

Η 36χρονη σήμερα δημιουργός, είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδάκια, ενώ εργάζεται επί καθημερινής βάσης σε διάφορα σπίτια και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά της.

Η Λιουλιέτα Μπούσι είναι μία γυναίκα που δεν εγκαταλείπει εύκολα τα όνειρά της και πάνω απ’ όλα το “μεράκι” της καρδιάς της. Η καλλιτεχνική της φύση την προστάζει να ασχοληθεί και πάλι, ακόμα πιο δραστικά και μεθοδικά με την στιχουργική και την ποίηση που τόσο αγαπάει και όπως ανάφερε και η ίδια στo protionline.gr «είμαι μία νέα συγγραφέας και παρ’ όλο που γράφω από την έκτη δημοτικού, επίσημα ασχολούμαι με τα ποιήματα και την στιχουργική από τα 20 μου και μετά. Αναδεικνύω την δουλειά μου στα social media, όμως δεν μου αρκεί αυτό, η ανάγκη μου με προστάζει ότι πρέπει να συνοψιστεί η έμπνευσή μου υπό την φυσική μορφή ενός βιβλίου.

Η εμπειρία ξεκίνησε με τις πρώτες επιρροές, από τις πολλές αναγνώσεις και τις προσπάθειες που έκανα να φέρω τον “άνθρωπο σε επαφή με τον άνθρωπο. Μεταφράζω την εξωτερική πραγματικότητα στην εσωτερική πνευματική πραγματικότητα με τη μορφή ποίησης».

Η 36χρονη λογοτέχνης έχει αποφασίσει να μην αφήσει άλλο… χρόνο ανεκμετάλλευτο

Στόχος της είναι να… “πάρει το αίμα της πίσω” καθώς η στιχουργική της πορεία ανακόπτεται άδοξα και απότομα, με την φυγή της από την χώρα κυνηγώντας ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εκείνη, τον σύζυγο και τα παιδιά της. Μπορεί αυτή τη στιγμή να δουλεύει σε μία εργασία δίχως… έμπνευση και δημιουργία, όμως δεν το βάζει κάτω. Μιλώντας για τα όνειρα και τους στόχους της, επισημαίνει: “Είμαι μια στιχουργός που αισθάνομαι στο 100% κάθε αίσθηση, εμπειρία και συναίσθημα και με αυτά πορεύομαι και δημιουργώ. Στην Ελλάδα δεν έχω μεγάλο κύκλο γνωριμιών και είναι δύσκολο να “ακουστεί η φωνή μου” και σε άλλους ανθρώπους, όμως δεν το βάζω κάτω, δεν τα παρατάω. Έχω ερωτευτεί την Ελλάδα και την θεωρώ ήδη δεύτερη παρτίδα μου. Αγαπώ την Αλβανία και την θυμάμαι, γράφω για εκείνη και την νοσταλγώ, όμως την Ελλάδα δεν την αλλάζω” λέει η Λουλιέτα Μπούσι στo protionline.gr.

«Στα όνειρά μου μιλώ Ελληνικά, είναι η γλώσσα που εκφράζεται και αγαπά η ψυχή μου»

Η ποιήτρια – στιχουργός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ όσο ζει το μεγαλύτερο όνειρό της: Την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση μέσα από τις λέξεις και της φράσεις που “γεννά” η ψυχή της. Κύριες πηγές της έμπνευσης της είναι η αγάπη, η μοναξιά, η φύση και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Καταλήγοντας, η στιχουργός αναφέρει: «Στα όνειρά μου ήδη μιλώ Ελληνικά.
Και είναι η γλώσσα που εκφράζεται και αγαπά η ψυχή μου. Παρ’ όλο που αγαπώ την παρτίδα μου, η Ελλάδα είναι ο τόπος που ερωτεύομαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Αυτό που θα ήθελα πραγματικά, είναι να δουλεύω σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, να μπορώ να συνομιλώ με ανθρώπους και να διαβάζω ποίηση με μουσικό “υπόστρωμα” όμορφες μελωδίες και τραγούδια από κάθε μεριά του κόσμου. Τα ποιήματά μου δεν είναι απλά ένα κομμάτι μου, αλλά είναι η ίδια η ψυχή μου, ωμή και αυτούσια. Και την παραθέτω σε όσους μπορούν να αγαπούν τα ίδια πράγματα με εμένα. Μόνο έτσι μπορώ να πορεύομαι και δεν θα σταματήσω ποτέ όσο ζω».

To protionline.gr εύχεται στην στιχουργό να μην σταματήσει ποτέ να ακολουθεί τους δρόμους της καρδιάς της και βεβαίως, κάθε επιτυχία στο μέλλον, παραθέτοντας ένα μικρό δείγμα από τους κάποιους, πρόσφατους στίχους της:

«Συγχώρα με αγάπη μου. Συγχώρα με καρδιά μου.
Σε πλήγωσα και έφυγα. Μα όσα ένιωθα μέσα μου, ήταν ζωή, που για σένα μόνο είχα.
Την ημέρα που σε έχασα, τον κόσμο έχασα. Στις σκέψεις μου σε είχα, εσένα. Μόνο εσένα.
Συγχώρα με αγάπη μου, να σε ξεχάσω ήθελα. Μα δεν τα κατάφερα τελικά.
Και σε ψάχνω, ακόμα σε ψάχνω. Κι αν άλλα χείλη φιλούσες, φταίω εγώ και για αυτό.
Φταίω εγώ που με εκείνη, με ξεχνούσες.
Συγγνώμη καρδούλα μου που σε ενόχλησα, που ήθελα να ακούσω την φωνή σου.
Μα μόνο εσένα έχω…»

https://www.facebook.com/LuljetaBushi2022/videos/550401429615124
https://www.youtube.com/watch?v=JpAtIqtARfQ
https://www.youtube.com/watch?v=gl_8aMgF4fI


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr