background img
banner
banner

«Μαθήματα» προηγμένης λειτουργίας παραδίδει παγκοσμίως η ΔΕΥΑΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Τη στιγμή που δρομολογεί, εκτελεί και επιβλέπει μία σειρά από σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας παραδίδει και… μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας της! Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, τα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης θα ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τού βιολογικού καθαρισμού μία ακόμη ξένη αποστολή, αυτή τη φορά από την Αιθιοπία!

Συγκεκριμένα, εταιρεία έχει αναλάβει την οργάνωση και εκπόνηση της εκπαίδευσης φορέων σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση αστικών υγρών αποβλήτων και τις εναλλακτικές τεχνολογίες επεξεργασίας τους. Ως εκ τούτου οργανώνεται και το σχετικό εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, 12 αντιπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς, με δύο συνοδούς από την εταιρεία (συνολικά 14 άτομα) προερχόμενοι από την Addis Abeba, οι οποίοι θα παραμείνουν στη χώρα το διάστημα 22 έως 29 Ιανουαρίου.

Πρώτα στην ΔΕΥΑ μετά σε αξιοθέατα του δήμου

Η υποδειγματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και την συνύπαρξη των δύο παράλληλων γραμμών επεξεργασίας με τις τεχνολογίες του παρατεταμένου αερισμού και του βιοαντιδραστήρα μεμβρανών (MBR), είναι οι βασικοί λόγοι που οι Αιθίοπες καταφθάνουν μεθαύριο στην περιοχή, με σκοπό να ξεναγηθούν αλλά και να εκπαιδευτούν πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Γι’ αυτό άλλωστε θα διατεθεί από τη ΔΕΥΑΑ η αίθουσα ελέγχου με τη δυνατότητα παρουσίασης (με power point) για το θεωρητικό training των συμμετεχόντων. Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, θα επισκεφθεί κι άλλους χώρους που σχετίζονται είτε με τη διαχείριση λυμάτων, είτε με το νερό και τα απορρίμματα. Πάντως, σε ό,τι αφορά την περιοχή, εκτός από την ΔΕΥΑΑ σκοπεύουν να επισκεφθούν και διάφορα αξιοθέατα αλλά και μοναστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία επισκέπτεται για να ενημερωθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση ενώ βέβαια είναι πολύ συχνές οι επισκέψεις από δημοτικές επιχειρήσεις, εταιρείες και πανεπιστημιακούς οργανισμούς της χώρας, καθώς η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας αποτελεί μία από τις καλύτερες της χώρας. Επίσης, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται επισκέψεις και από το ΕΑΠ το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα “summer school”. Κι αυτό βέβαια είναι απόλυτα λογικό καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μηχανήματα του βιολογικού καθαρισμού είναι ό,τι πιο εξελιγμένο, γεγονός που από μόνο του καθιστά τη Δημοτική Επιχείρηση, “πόλο έλξης”.

Ξεκινά το έργο της αποχέτευσης της Κορίνθου – Σε εξέλιξη άλλα έργα

Σήμερα πάντως είναι μία ιδιαίτερη μέρα καθώς ξεκινά το έργο της αποχέτευσης της οδού Κορίνθου, με τη σήμανση των δρόμων και την εγκατάσταση του συνεργείου, ενώ η πρώτη τομή στο οδόστρωμα της Ζωοδόχου Πηγής θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα, αύριο. Απαιτείται δε ιδιαίτερη υπομονή από τους πολίτες, καθώς το έργο θα εξελίσσεται σε οργανικούς δρόμους, οι οποίοι σε ώρες αιχμής παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση. Εκτιμάται ωστόσο ότι εάν δεν προκύψουν σοβαρά εμπόδια οι διαδικασίες θα γίνουν πολύ γρήγορα και θα καταστεί εφικτό ο κόσμος οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν όσο λιγότερο γίνεται.

Την ίδια στιγμή, σε έντονους ρυθμούς έχει μπει το μεγάλο έργο που λέγεται “εσωτερικά δίκτυα” και το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ξεκινούν άμεσα εργασίες σε όλες τις περιοχές παρέμβασης.

Επίσης, προχωρά και το έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης Αιγείρας. Στο τέλος του βρίσκεται το έργο των πυρόπληκτων περιοχών στην Κερνίτσα.
Ένα ακόμη έργο αφορά τα παλιά σφαγεία στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Επιπλέον, θα προχωρήσει άμεσα και η εκπόνηση του σχεδίου ασφαλείας του νερού, μέσω του Δικτύου της «Βιώσιμης Πόλης», με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr