background img
banner
banner

Με μικρή πτωτική καμπύλη

Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Με τους στατικούς εμβολιασμούς να συνεχίζονται μεν… αλλά με μία μικρή μείωση την τελευταία βδομάδα και τον δείκτη του ιικού φορτίου στον δήμο να εξακολουθεί να βρίσκεται σε “ελεγχόμενη έξαρση” η Αιγιάλεια συνεχίζει να πορεύεται με αργά και σταθερά “βήματα” στην κοινωνική ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και κορωνοϊού.

Με τις τοπικές σχολικές μονάδες να καταγράφουν κάθε βδομάδα κρούσματα αλλά και την κυβέρνηση να “ζητάει” από τους πολίτες δίχως όμως να “δίνει” το ακριβές αντίτιμο, η εικόνα της Αιγιάλειας σε επίπεδο εμβολιασμών και κρουσμάτων ή αυτοτέστ covid… καλά κρατεί.

Με την ίδια ένταση και ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στην Αιγιάλεια, η επιχείρηση “Επίσκεψη κατ’ οίκον” συνεχίζεται και μάλιστα με αμείωτη ένταση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους “καταδρομικούς” εμβολιασμούς που τελούνται εδώ και 3 περίπου μήνες. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι “εμβολιασμοί της υπαίθρου” με την επόμενη να είναι στις 19 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ακράτας. Στα δύο στατικά σημεία που υπάρχουν στον δήμο, η διαδικασία συνεχίστηκε με μικρή μείωση την προηγούμενη εβδομάδα και τους παιδικούς εμβολιασμούς να “παίρνουν τα πάνω τους” με τουλάχιστον 50 νέα κλικ από την Αιγιάλεια, που αφορούν μαθητές δημοτικού για προγραμματισμένα ραντεβού, στην πλατφόρμα.

Αυξημένη δυσαρέσκεια από Αιγιαλείς για τις ελλείψεις γιατρών

Μια μεγάλη απογοήτευση έχουν… τραβήξει ορισμένοι δημότες της Αιγιάλειας τις τελευταίες ημέρες, για το θέμα των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό στα διάφορα Περιφερειακά Ιατρεία που λειτουργούν κατά τόπους. Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περιστατικά που κάνουν… παράπονα, ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα τοπικά γραφεία, λόγω του ότι οι ιατροί έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και υπηρεσίες στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που εξυπηρετούνταν από αυτά να βρίσκουν… κλειστές πόρτες! Μάλιστα, το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί από τις αρχές του επόμενου μήνα, όπου οι εφημερίες και οι μετακινήσεις πρόκειται να αυξηθούν για τους τοπικούς γιατρούς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μπαίνει υποχρεωτικά στην ταλαιπωρία των μετακινήσεων του για συνταγογραφήσεις, πιστοποιητικά ή οποιοδήποτε άλλη εξυπηρέτηση δίδουν τα μικρά ιατρεία της περιφέρειας.

Στις σχολικές μονάδες από σήμερα ισχύουν τα δύο Rapid Tests τη βδομάδα

Από σήμερα 17 Ιανουαρίου και μέχρι νεότερης εντολής του υπουργείου, οι μαθητές κάθε βαθμίδας καλούνται να κάνουν δύο rapid test ή PCR κάθε βδομάδα, τα οποία θα δηλώνουν με τον γνωστό τρόπο στην επίσημη ιστοσελίδα. Εάν κάποιο Rapid ή PCR τεστ βγει θετικό, τότε το κρούσμα απομονώνεται αυτόματα και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, αφού πιστοποιηθεί με νέο PCR τεστ ανίχνευσης από επίσημη μονάδα. Οι προϋποθέσεις επιστροφής στο σχολείο για τους μαθητές της Αιγιάλειας που πιθανό νοσήσουν, θα επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον μετά την πάροδο πέντε ημερών εφόσον πληρούνται τα κλινικά και διαγνωστικά κριτήρια, δηλαδή ότι δεν εμφανίζουν πυρετό για πάνω από 24 ώρες και έχουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Τέλος, όσοι δεν έχουν διαγνωστεί θετικοί χωρίς ταυτόχρονα να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, συμμετέχουν στο σχολικό περιβάλλον κανονικά, κάνοντας μόνο τα δύο υποχρεωτικά αυτοτέστ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Από σήμερα ισχύει το κρατικό πρόστιμο των 100 ευρώ

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ξεκινά να ισχύει το μέτρο της κυβέρνησης που προβλέπει βαρύ πρόστιμο σε όσους πολίτες, που έχουν γεννηθεί από 1921 έως και το 1961, οι οποίοι πρέπει να έχουν λάβει στο εξής υποχρεωτικά την πρώτη δόση της εταιρείας Pfizer ή τη μονοδοσική της Johnson and Johnson, τα σκευάσματα δηλαδή που γίνονται στα όρια του δήμου Αιγιάλειας, ώστε να λογίζονται εμβολιασμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση από σήμερα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα “φαίνεται” μέσω της εφορίας και του TAXIS (ώστε να μην υπάρχει αποφυγή της πληρωμής) ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου για να ισχύει, πρέπει να έχει γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σε επίκαιρο χρόνο. Σήμερα το πρωί πάντως, 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, σε πανελλήνιο επίπεδο οι εμβολιασμένοι έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες, νούμερο που αντιστοιχεί στο 91% των ενεργών πολιτών που είναι άνω των 60 ετών και έχουν εμβολιαστεί με μία, δύο ή και τρεις δόσεις του εμβολίου.

Ο covid με αριθμούς στην περιοχή

Με 410 επιβεβαιωμένα κρούσματα την Κυριακή και 591 το Σάββατο, έκλεισε ο πίνακας του ΕΟΔΥ για την Αχαΐα, στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά σύμφωνα με το ιικό φορτίο, ενώ τα 10.783 νέα κρούσματα στην χώρα αφήνουν μια “ “νότα αισιοδοξίας’’ για την επόμενη μέρα στην χώρα. Την ίδια στιγμή, στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που στεγάζεται το μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και διεξάγει Rapid Tests δωρεάν, την περασμένη Πέμπτη έγιναν 127 rapid tests εκ των οποίων βρέθηκαν 12 θετικά, που αφορούσαν 8 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη. Την επόμενη μέρα, 14 Ιανουαρίου έγιναν 182 rapid tests και βρέθηκαν 20 θετικά, που αφορούσαν 9 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Να σημειωθεί ότι, παρ’ όλο που τα τεστ γίνονται μέχρι τις 3 το μεσημέρι, την Παρασκευή το 182ο τεστ έγινε περίπου 20’ μετά την προκαθορισμένη ώρα λήξης, γεγονός που αποδεικνύει και την μεγάλη ζήτηση από πλευράς του κόσμου, αλλά και την αυταπάρνηση και συνείδηση των εργαζομένων να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr