background img
banner
banner

Νέα διεύθυνση στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Κέντρο

ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιήθηκε ότι ανέλαβε, ήδη, τα καθήκοντα του Διοικητικού Διευθυντή του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων, από την 1η Ιανουαρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ. Σ. του Ιδρύματος και την έγκριση του προέδρου αυτού, Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Όπως τονίζει, ΄΄ο π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πέραν του ότι είναι ένας κληρικός αφοσιωμένος με ζήλο και αυταπάρνηση στο λειτουργικό και ενοριακό του έργο, προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στην τοπική μας Εκκλησία με το τεράστιο πνευματικό και ηθικό του εκτόπισμα! Οι αστείρευτες θεολογικές του γνώσεις, η άρτια πνευματική και επιστημονική του κατάρτιση, το ανεπίληπτο ηθικό του ανάστημα, η πολύτροπη και καλλίκαρπη πνευματική προσφορά του επί 21 συναπτά έτη  στην κοινωνία των Καλαβρύτων και την τοπική μας Εκκλησία δικαιολογημένα τον αναδεικνύουν ως άξιον και ικανόν «εργάτην» του Αμπελώνα του Κυρίου μας και ένα εκ των επιλέκτων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας! Δια τούτο, άλλωστε, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκφράζων την ευαρέσκειά του προς το πρόσωπόν του και αναγνωρίζων την ευδόκιμη και γόνιμη ιερατική του διαδρομή, στις 18/5/2022 του απένειμε την τιμητική ποιμαντική θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Επαρχίας Καλαβρύτων!΄΄.

Και συνεχίζει το δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως: ΄΄Από τη νέα του θέση, ως Διοικητικός Διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρυ Καλαβρύτων, ο π. Κωνσταντίνος, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, όπως πάντοτε, καλείται να διακονήσει την γενέτειρα πόλιν του και την τοπική Εκκλησία κι από μίαν ακόμη αγωνιστική έπαλξη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εύχεται στον π. Κωνσταντίνο, να έχει την από Κυρίου δύναμη και τον θείο φωτισμό, ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αναδεικνύοντας τα πνευματικά και ψυχικά του χαρίσματα προς δόξαν Κυρίου και επ΄αγαθώ της Εκκλησίας!΄΄.

Ποιος είναι…

Ο π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας ενός τέκνου. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ. Υποψήφιος master Βιβλικών σπουδών ΕΚΠΑ. Υποψήφιος master Βιοηθικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Χειροτονήθηκε εις Διάκονον το 2000 και σε Πρεσβύτερο το 2001, ενώ το 2021 έγινε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr