background img
banner
banner

Ο κορυφαίος Πέτερ Στάιν θα σκηνοθετήσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Ο διάσημος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν έρχεται στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσει παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το σημαντικό καλλιτεχνικό ντουέτο θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την θεατρική περίοδο 2022-2023.

Ο Πέτερ Στάιν θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους θεατρικούς σκηνοθέτες. Η παράσταση που θα ανεβάσει ο Πέτερ Στάιν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.
Η παράσταση του Πέτερ Στάιν θα ανέβει την Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιά του, θα αναλάβει τον εμβληματικό ρόλο του Αλσέστ, του ήρωα που είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν, μισεί τις κολακείες, και την απορρίπτει όταν αντιλαμβάνεται τον χαρακτήρα της.

Ο Πέτερ Στάιν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μάλιστα ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γερμανός θεατρικός παραγωγός και σκηνοθέτης θα αρχίσει άμεσα τις προετοιμασίες για την παράσταση στον Πειραιά. Ο Πέτερ Στάιν, λάτρης της Ελλάδας και τις αρχαίας τραγωδίας, επίτιμος διδάκτορας θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, θα καταπιαστεί με τη σάτιρα του Μολιέρου, που καυτηριάζει την υποκριτική ευγένεια και την ανέντιμη κολακεία.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις παραστάσεις που θα συζητηθούν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα και θέατρα του εξωτερικού ήταν κύριο μέλημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβανίδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr