background img
banner
banner

Σημαντική η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου στον απεγκλωβισμό ζώων

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου είναι γνωστός σε όλους. Το προσωπικό της επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά όπου είναι απαραίτητο, χειμώνα, καλοκαίρι. Είναι δίπλα στους ανθρώπους, σε όποιον χρειαστεί τη βοήθειά τους, για φυσικές καταστροφές και όχι μόνο! Παράλληλα, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και παρεμβαίνουν ουσιαστικά και όταν κινδυνεύουν ζώα. Στην άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής αναφέρεται ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», τονίζοντας: ΄΄Πάντα ανταποκρίνονται άμεσα όταν ζητάμε τη βοήθειά τους για απεγκλωβισμό ζώων, άλλοτε διασώζοντας σκύλους από φρεάτια, από πολύ ψηλά δέντρα αλλά -όπως πρόσφατα- από το ποτάμι που είχε υπερχειλίσει και υπήρχε σκύλος που χρειαζόταν βοήθεια! Χωρίς τη δική τους παρέμβαση είναι βέβαιο πως ο σκύλος θα πνιγόταν…

Τους ευχαριστούμε που για άλλη μία φορά την περασμένη εβδομάδα, ανταποκρίθηκαν άμεσα για τη διάσωση μιας μεγάλης σε ηλικία γατούλας, που ήταν κλεισμένη για 48 ίσως και παραπάνω ώρες, σε λεβητοστάσιο. Χωρίς φως, τροφή, νερό σε χαμηλές θερμοκρασίες! Το θλιβερό είναι ότι δυστυχώς υπήρξε αδιαφορία από τους ανθρώπους που είχαν τρόπο να την ελευθερώσουν, ενώ ήξεραν ότι είναι μέσα εγκλωβισμένη… και το ζώο υπέφερε μόνο του κάτω στο υπόγειο. Δεν ειδοποίησαν καν κάποιο γείτονα να βοηθήσει, από τα ουρλιαχτά της κινητοποιήθηκαν άτομα και τα παιδιά που τη φροντίζουν και την έψαχναν 2 μέρες! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να απεγκλωβιστεί έτσι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Αιγίου ήταν απαραίτητη!΄΄.

Και καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ για τη διάσωση της πασίγνωστης, στη γειτονιά της, Κόλι! Όταν εντοπίσετε ένα ζώο που κινδυνεύει μη διστάσετε φωνάξτε αμέσως βοήθεια απ’ όποιον βρίσκεται κοντά σας, κάθε λεπτό έχει σημασία για ένα ζώο που υποφέρει. Αν δεν είναι δυνατό να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr