background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αιγείρα/Ακράτα – Κεραυνός 1-0 και πήρε φωτιά ο 3ος όμιλος

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το ντέρμπι στο γήπεδο της Ακράτας, την Τετάρτη 5/1 με τα δυνατά μαρκαρίσματα να μην αφήνουν το παιχνίδι να πάρει ρυθμό και την απαραίτητη ηρεμία που ζητούσε από τους παίκτες του ο προπονητής της Αιγείρας / Ακράτας Φίλιππος Σχοινάς απέναντι στον Κεραυνό Αγ. Βασιλείου.

Δοκάρι στο 11΄ ο Μητρόπουλος

Πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι ήταν το δοκάρι που είχαν οι γηπεδούχοι, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Παύλου Μητρόπουλου.

Ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για την Αιγείρα / Ακράτα στο 34΄ όταν ο Παναγιωτόπουλος αποκρούστηκε σωτήρια σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα Τσάπαλο.
Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Καραχανίδης είχε καλή εκτέλεση φάουλ έξω από τα δοκάρια του Γκόντα.

Πήρε φωτιά το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο, γκολ η Αιγείρα / Ακράτα στο 65΄

Με αποφασιστικότητα και με καθαρό στόχο τη νίκη, οι δυο αντίπαλοι ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στο β΄ ημίχρονο. Περισσότερο συγκεντρωμένοι οι γηπεδούχοι, ήθελαν περισσότερο τη νίκη για να καλύψουν την διαφορά των τριών βαθμών από τον Κεραυνό και έκαναν το πρώτο βήμα για να το επιτύχουν στο 65΄. Ο Καλέλλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μητρόπουλος γύρισε με το κεφάλι την μπάλα στην εστία του Τσάπαλου και με την προβολή του Τσούρα έγινε το 1-0.

Δοκάρι και αποβολές

Τα είχε όλα το β΄ ημίχρονο στο γήπεδο της Ακράτας, καθηλώνοντας φιλάθλους και αγωνιζόμενους.

Στην καλύτερη ευκαιρία που είχε για να ισοφαρίσει ο Κεραυνός, δημιουργήθηκε από τον Κούστα στο 73΄, όταν το δυνατό βολέ που εξαπέλυσε, ο Γκόντας βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, τόσο όσο για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ, αποτρέποντας έτσι την ισοφάριση.

Στο 75΄ ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία της Αιγείρας / Ακράτας να …καθαρίσει το παιχνίδι, με τον Κυρίκο απέναντι από τον Τσάπαλο να αποκρούεται και το βολέ του Μητρόπουλου που πήρε το ριμπάουντ, να περνάει ελάχιστα έξω.

Στο 79΄ ο Ντόμας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε στην περιοχή του Γκόντα, ο διαιτητής Φωκάς έδειξε παίζεται, ενώ την ίδια άποψη είχε και ο Παύλος Μητρόπουλος στον οποίο επιτέθηκε ο Ντόμας και δεν άργησε η μεταξύ τους συμπλοκή.

Αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με αποβολή, χωρίς να υπάρχει στη συνέχεια κάτι περισσότερο, αφού είναι επί σειρά ετών γνωστοί, είχαν όμως επηρεαστεί από τα έντονα συναισθήματα του ματς. Τα υπόλοιπα λεπτά για το φινάλε έσπασαν καρδιές. Οι γηπεδούχοι έδωσαν μεγαλύτερη βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα για να διατηρήσουν το προβάδισμα από τον Κεραυνό που τα έδινε όλα για την ισοφάριση, παράλληλα απείλησαν στις κόντρα επιθέσεις με τον ταχύτατα Σπανό και τον Παναγιωτόπουλο.

Αιγείρα / Ακράτα (Φ. Σχοινάς): Γκόντας, Τσούρας, Οικονόμου, Μανθόπουλος, Μητρόπουλος, Μαγγίνας, Σπανός, Ξύδης, Κυρίκος (90΄ Καραχάλιος), Καλέλλης (82΄ Πρέζας), Παναγιωτόπουλος (91΄ Αλέφαντος).

Κεραυνός (Α. Ανδρούτσος): Τσάπαλος, Κουραχάνης, Κασιώνης, Ροδόπουλος (88΄ Τσεγγενές), Α. Τρίγγας, Ν. Τρίγγας, Κούστα, Ντόμας, Καραχανίδης (88΄ Ζαφειρόπουλος), Μερτίκας, Σταυριανόπουλος.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr