background img
banner
banner

Όλα είναι έτοιμα για τον 10ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΣ

Δύο ημέρες απέμειναν για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του φετινού χειμώνα, τον 10ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και την Πέμπτη (27/1) στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τα μέλη του αθλητικού συλλόγου “Αθηνόδωρος Ο Αιγεύς” και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αιγιαλείας Τάκης Ανδριόπουλος, αναφορικά με τη διοργάνωση του σπουδαίου αγώνα.

Mία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού που αποτελεί θεσμό για την Αιγιάλεια την τελευταία δεκαετία και η οποία διακόπηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πήρε η Πολιτεία και φέτος επιστρέφει δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Όπως πάντα, τον διοργανώνει ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και είναι ενταγμένος (έστω με ένα χρόνο – αναγκαστική – καθυστέρηση) στις γενικότερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Βοστίτσας.

Ανδριόπουλος: “Είναι υποχρέωση του Δήμου να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες’’

Ο Τάκης Ανδριόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έγιναν από τους ανθρώπους του συλλόγου προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί εν μέσω πανδημίας τονίζοντας: “ Είναι υποχρέωση του Δήμου να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες που προβάλλουν τον τόπο μας σε όλη της Ελλάδα.

Συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή της Αιγιάλειας και ο αθλητισμός τουρισμός είναι κάτι που λείπει από την περιοχή μας και οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος πλέον. Η διαδρομή είναι υπέροχη με εναλλαγές τοπίων, ιδανική για αγώνα δρόμου που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους δρομείς”.

Σκούντζος: ‘’Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 1000’’

Ο πρόεδρος του Αθηνόδωρου Ραδαμάνθυς Σκούντζος ευχαρίστησε το ΝΠΔΔ, τη ΔΗΚΕΠΑ και τον Δήμο γενικότερα για την αμέριστη συμπαράσταση προς όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου και πρόσθεσε: “Είναι ο πρώτος αγώνας με τα συγκεκριμένα αθλητικά πρωτόκολλα που διεξάγεται, μετά τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 1000, με τις 500 να αφορούν τον ημιμαραθώνιο και τις υπόλοιπες τους παράλληλους δρόμους των 5χλμ. και των 1500 μέτρων. Αριθμός πρωτόγνωρος, σχεδόν τριπλάσιος από το προηγούμενο ρεκορ της διαδρομής. Και όλα αυτά, με τόσο αυστηρά μέτρα, δυσκολίες και περιορισμένα πρωτόκολλα που επιτρέπουν μόνο εμβολιασμένους αθλητές σε ποσοστό 95% και μόλις 5% ανεμβολίαστους”.

“Έχουμε βάλει ένα στοίχημα και το έχουμε ήδη κερδίσει. Ο Αθηνόδωρος πάντα διοργανώνει αγώνες με επιτυχία αλλά αυτή τη φορά είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό” τόνισε ο Νεκτάριος Αργυριάδης, μέλος ΔΣ και δρομέας του συλλόγου και πρόσθεσε: “Ευχαριστούμε τη ΔΗΚΕΠΑ που ανέλαβε το επετειακό μετάλλιο το οποίο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς του ημιμαραθωνίου. Τις επιχειρήσεις ΚΡΙΝΟΣ, Ζαχαροπλαστεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Οπωροπωλείο ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΟΣ και όλους τους χορηγούς μας. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ΣΧΙΖΑΣ TOURS και GLAVAS για τη μεταφορά (αφιλοκερδώς) των αθλητών απο το Αίγιο στην αφετηρία του Διακοπτού, την Ελληνική Αστυνομία, την ΠΑΛΕΜΟΤ, το ΕΚΑΜΕ, το “ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ” για την παραχώρηση ασθενοφόρου, τους γιατρούς, το ξενοδοχείο TELIS για τη δωρεάν παραχώρηση δωματίων, τους δεκάδες εθελοντές και φυσικά το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κ. Κωνσταντίνο Φουσέκη για τη δωρεάν αποκατάσταση των αθλητών. Πρόκειται για πολύ σημαντικό γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοχή μας εκατοντάδες άνθρωποι. Ο αγώνας είναι πιστοποιημένος για πρώτη φορά από επιθεωρητή Α και την IAAF και ανάμεσα στους αθλητές θα βρίσκονται μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού στον μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο και στις μεγάλες αποστάσεις. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και είναι βέβαιο ότι την Κυριακή θα ζήσουμε όλοι μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση”.

Στις 9.45 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει ο αγώνας των 1.500 μ. (Αλυκή – 12 Βρύσες), στις 10.00 τα 5χλ. και στις 10.30 από το Διακοπτό ο Ημιμαραθώνιος, με τερματισμό στις 12 βρύσες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr