background img
banner
banner

Έργο ψηφιακής ανάδειξης της Ιστορίας του 1821 στον δήμο Αιγιαλείας

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔ. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Την υλοποίηση τεσσάρων κρίσιμων έργων υποδομής και αστικής αναζωογόνησης συνολικού ύψους 14,1 εκατ. ευρώ για τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Αιγιαλείας ενέκρινε  το υπουργείο Εσωτερικών μετά από στενή συνεργασία και συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κατσανιώτη πως στη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου  οι κ.κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν στην επιτάχυνση απαραίτητων έργων για την περιοχή μεταξύ των οποίων και η αναβάθμιση των αγροτικών δικτύων. Πλέον, η νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την χρηματοδότηση των έργων.

ην Αιγιάλεια αφορά το έργο Ψηφιακής ανάδειξης της Ιστορίας του 1821 στον Δήμο Αιγιαλείας. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης πράξης προβλέπεται η ανάδειξη ιστορικού περιεχομένου και σημαντικών γεγονότων του έπους του 1821 που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αιγιαλείας, μέσω τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας με ιστορικό περιεχόμενο για μαθητές και σχολεία καθώς και εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για ξεναγήσεις τουριστών και μαθητών.

Αναφορικά με την νέα έγκριση υλοποίησης σημαντικών έργων για την Αχαΐα, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση προωθεί έργα υποδομής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Από την θέση μου ως Υφυπουργός Εξωτερικών και ως βουλευτής Αχαΐας συνεργάζομαι με όλα τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις  που ταλαιπώρησαν το νομό μας τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκρισή του».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr