background img
banner
banner

Αγωνιστική «νηστεία» είχε το διήμερο σε Γ΄ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑ Δ. ΣΑΡΡΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ

Πανελλαδική η διακοπή σημειώθηκε στην Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα, για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου. Βάσει προγράμματος και αριθμό σωματείων που διαθέτει στη δύναμή της η κάθε Ένωση, η διακοπή αυτή μπορεί να επηρέασε λίγο ή καθόλου τον αγωνιστικό προγραμματισμό της.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για την Ένωση Αχαΐας, που στερείται ημερομηνιών ώστε να επιδείξει την χρονική συνέπεια που έχει ζητήσει η ΕΠΟ, στο θέμα των πρωταθλητών των Ενώσεων, αφού θα ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Σχετικά για την διακοπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και πόσο μπορεί να επηρέασε το αγωνιστικό πλάνο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, μιλάει στo protionline.gr ο γενικός γραμματέας, μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου του νομού μας, Δημήτρης Σαρρής:

Διακοπή στα πρωταθλήματα τι σημαίνει αυτό στον προγραμματισμό της ΕΠΣΑ, που οφείλει να δείξει συνέπεια σε κάποιες ημερομηνίες και κυρίως σ’ αυτές της Α΄ κατηγορίας;
«Είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι η διακοπή θα είναι σύντομη και θα καταφέρουμε να βρούμε διαθέσιμες ημερομηνίες. Όσο για την Α’ Κατηγορία θυμίζω ότι η καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση συμμετοχής στην ΕΠΟ του πρωταθλητή Αχαΐας είναι η 20η Απριλίου. Στην περίπτωση που δεν δοθεί κάποια παράταση από την Ομοσπονδία, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πλέι-οφ μέχρι την ημερομηνία αυτή. Η λύση θα δοθεί με εμβόλιμες αγωνιστικές, Τετάρτες δηλαδή. Είναι κάτι που γνωρίζουν τα σωματεία. Στην περίπτωση που δεν γίνουν ούτε φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, τότε θα έχουμε ακόμα ένα διαθέσιμο Σαββατοκύριακο.
Για τα πλέι-άουτ στην Α’ Κατηγορία, καθώς και για τις δύο άλλες Κατηγορίες, το πρόβλημα είναι μικρότερο, καθώς μπορεί να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί και να επανεξεταστεί εκ νέου η κατάσταση. Πάμε βήμα-βήμα συνεκτιμώντας τα δεδομένα που προκύπτουν από τους ειδικούς της πανδημίας».

Είναι ορατός ο κίνδυνος για μια παράταση στην αναβολή των ερασιτεχνικών αγωνιστικών υποχρεώσεων; Και πόσο επιβαρύνουν την κατάσταση τα εξ’ αναβολής παιχνίδια (που μπορεί με τα κρούσματα να αυξηθούν) και αυτά του κυπέλλου;
«Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Οι αποφάσεις αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και στις υπόλοιπες Ενώσεις, ενώ είμαστε σε συνεχή επαφή με τα σωματεία. Αν πάμε στο χειρότερο σενάριο για παράταση της αναβολής, θα πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων. Προσωπικά, ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας και ότι τα πρωταθλήματα και οι αγώνες Κυπέλλου θα ολοκληρωθούν κανονικά. Πρόθεσή μας είναι να γίνει η επανεκκίνηση το συντομότερο δυνατό».

Ποια ήταν η αντίδραση των σωματείων του νομού μας στην διακοπή, αφού η αναπλήρωση των χαμένων αγωνιστικών βάζει την υποχρέωση σε εμβόλιμα παιχνίδια Τετάρτης, τα οποία θα συνοδεύονται και με απώλειες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων;
«Όλα τα σωματεία δείχνουν κατανόηση και αποδέχονται την απόφαση για την προσωρινή διακοπή. Μάλιστα, τα περισσότερα την είχαν ζητήσει πριν ληφθεί από την ΕΠΣΑ. Δεν υπάρχει αντίδραση, καθώς κρούσματα έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα σωματεία, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε οι προπονήσεις. Αφουγκραζόμαστε καθημερινά τους παράγοντες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ενδεχομένως να χρειαστούν εμβόλιμες αγωνιστικές για μια ή δύο Τετάρτες».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr