background img
banner
banner

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 10ο ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Mία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού που αποτελεί θεσμό για την Αιγιάλεια την τελευταία δεκαετία και η οποία διακόπηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πήρε η Πολιτεία, φέτος επιστρέφει δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Πάντα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις με την πανδημία τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμαστε στον Λαϊκό αγώνα δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας» που διοργανώνει ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ο οποίος με τα σημερινά δεδομένα που ισχύουν, θα διεξαχθεί κανονικά την μεθεπόμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι ήταν ενταγμένος στις γενικότερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Βοστίτσας αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, προκαλώντας έντονη απογοήτευση στους διοργανωτές αλλά και τον κόσμο, ενώ πρόπερσι… πρόλαβε να γίνει τον Φεβρουάριο, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία και μάλιστα σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών από 305 δρομείς

Νέο πρωτόκολλο και αρκετές αλλαγές

Μιλώντας για τον αγώνα ο Νεκτάριος Αργυριάδης, μέλος της διοίκησης και παράλληλα δρομέας του συλλόγου, επεσήμανε ότι φέτος έχει γίνει μία ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και κινητοποίηση από τους ανθρώπους του συλλόγου, τους εθελοντές και το ΝΠΔΔ με τον πρόεδρο Τάκη Ανδριόπουλο.

“Με το νέο πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ δεν ισχύει το μέχρι πρότινος όριο των 300 συμμετοχών. Το άφησαν “ελεύθερο” αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες οδηγίες θα πάρουν μέρος αθλητές εμβολιασμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, σε ποσοστό 95% και μόλις ένα 5% ανεμβολίαστοι, που φυσικά θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ. Λόγω της αναβολής αγώνων δρόμου σε άλλες περιοχές της χώρας, πολλοί δρομείς αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας ενώ πολύ υψηλό θα είναι και το επίπεδο. Θα τρέξουν αθλητές που έχουν ανέβει στο βάθρο στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου και αθλητές με μετάλλια σε ημιμαραθωνίους και πανελλήνιους αγώνες 10 χλμ.”, τονίζει και προσθέτει: “ Ο αγώνας πιστοποιήθηκε από Επιθεωρητή Α΄και την IAAF και όλοι περιμένουμε μεγάλο ανταγωνισμό και σπουδαίες επιδόσεις”.

Επίσημος υποστηρικτής του μαραθωνίου

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών θα είναι επίσημος υποστηρικτής του 10ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας.
Το Εργαστήριο Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών θα διοργανώσει επιστημονικές δράσεις όπως προ-αγωνιστικές αξιολογήσεις των αθλητών και υπηρεσίες αποθεραπείας (cool-down events) και θα συνδράμει στην επιτυχία του Ημιμαραθωνίου προάγοντας έτσι την αξία της θεραπευτικής άσκησης και του αθλητισμού γενικότερα.
Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές/τριες σε αυτήν τη δράση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας να στείλουν στοιχεία επικοινωνίας στο email [email protected]

Πρόσκληση από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας

Με μεγάλη χαρά η διοίκηση του Αθηνόδωρου δέχτηκε εκ νέου πρόσκληση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου στο γραφείο του. Ο Επίσκοπος εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά του για την επιτυχημένη πορεία του Αθηνόδωρου κατά το 2021 και ευχήθηκε για μία ακόμη περισσότερο αποδοτική χρονιά το 2022. Κατέστησε σαφές ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι προσωρινό, ούτε και επιφανειακό και υπενθύμισε ότι η Μητρόπολη και ο ίδιος προσωπικά θα στέκονται πάντα δίπλα στο σύλλογο. Η διοίκηση του Αθηνόδωρου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, ενώ πρόκειται να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες της σε επικείμενη εκδήλωση του συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr