background img
banner
banner

«Απόβαση» Αιγιαλέων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ – ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΒΑΣ

Την πιο αποδοτική περίοδο των τελευταίων χρόνων διανύουν τα Καλάβρυτα, με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να γίνεται πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών από όλη τη χώρα, προσελκύοντας και πλήθος Αιγιαλέων. Την ώρα ωστόσο που οι κάτοικοι του δήμου Καλαβρύτων τυγχάνουν έκπτωσης 50% στις επισκέψεις τους στο Χιονοδρομικό, δεν ισχύει το ίδιο για τους Αιγιαλείς, παρά το γεγονός ότι μέρος των εγκαταστάσεών του βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αιγιαλείας.

Το γεγονός επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Γιώργος Γιοβάς, με ενέργειες του οποίου, η έκπτωση του 50% ίσχυε και για τους κατοίκους της Αιγιάλειας, τα έτη 2015, 2016, 2017. ΄΄Στη συνέχεια ωστόσο΄΄, όπως αναφέρει στo protionline.gr ΄΄έπαψε να ισχύει. Πέρυσι η επισκεψιμότητα λόγω covid ήταν περιορισμένη, ωστόσο φέτος, δεδομένης και της ανέλπιστης και τεράστιας προσέλευσης που παρατηρείται καθημερινά, θα μπορούσαν και οι Αιγιαλείς επισκέπτες να έχουν αυτή την έκπτωση΄΄.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο κ. Γιοβάς, που επισκέπτεται τακτικά το Χιονοδρομικό, διαπίστωσε πως σε καθημερινή βάση, από τις 11 Δεκεμβρίου που τέθηκε φέτος σε λειτουργία, υπάρχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ ειδικά από τα Χριστούγεννα και μετά, καθημερινά πλέον, παρατηρούνται παρκαρισμένα αυτοκίνητα το ένα μετά το άλλο σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από την είσοδο του οργανωμένου χώρου.

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι επισκέπτες

Ο κόσμος γενικότερα φέτος στα Καλάβρυτα θυμίζει παρελθόντα έτη της προ κρίσης εποχής. Υπολογίζεται δε ότι οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 15.000 κάτι που είναι εμφανές στους δρόμους, στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης, αλλά και στα καταλύματα που παρουσιάζουν πληρότητα από πριν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, εκτιμήσεις της αστυνομίας ανέφεραν ότι μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς κυκλοφορούσαν μέσα στα Καλάβρυτα περί τα 5.000 αυτοκίνητα!

΄΄Η εικόνα αυτή αποδεικνύει πως το Χιονοδρομικό μπορεί να κάνει κάτι και να προσφερθεί πιο φθηνά και στους Αιγιαλείς από τη στιγμή μάλιστα που καταλαμβάνει έκταση και του δήμου Αιγιαλείας΄΄, σημείωσε ο κ. Γιοβάς, υπενθυμίζοντας ότι το 1983 η τότε κοινότητα Μεσορρουγίου του πρώην δήμου Νωνάκριδας είχε συμφωνήσει με τον δήμαρχο Καλαβρύτων να λαμβάνει το 5% των καθαρών εσόδων του Χιονοδρομικού. Βεβαίως αν η συμφωνία ήταν επί των ακαθάριστων, τότε η κοινότητα θα είχε να λαμβάνει πολύ περισσότερα…

Κατάθεση αιτήματος στις 27 Δεκεμβρίου

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιοβάς έχει καταθέσει σχετικό αίτημα, από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου προς τον δήμο Καλαβρύτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου και τον δήμαρχο και πρόεδρο του Χ.Κ.Κ. Θανάση Παπαδόπουλο, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου την επομένη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση. Στην αίτησή του, αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι θα ήθελα να σας ζητήσω εκ νέου την έκπτωση (κατά 50%) που παρείχατε στους δημότες Αιγιαλείας για την είσοδό τους στο χιονοδρομικό κέντρο και την χρήση των αναβατήρων, με δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του χιονοδρομικού κέντρου ανήκει στον δήμο Αιγιαλείας. Βλέποντας τη καλή έναρξη της χειμερινής σεζόν και τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών θα θέλαμε οι δημότες της Αιγιαλείας να επωφεληθούν της έκπτωση που προϋπήρχε».

Θα τεθεί στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού για λήψη απόφασης

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας και πρώην αντιδήμαρχος, έχει θέσει το θέμα στη δημοτική αρχή Αιγιαλείας ώστε να ασκήσει πιέσεις, όπως επίσης και στον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο αναμένοντας να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού.

Η Στύγα ξανά σε λειτουργία

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναφέρει τα εξής: «H Στύγα ξανά σε λειτουργία. Δόθηκε ξανά σε λειτουργία ο αναβατήρας Στύγα για το κοινό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Μετά από επίπονες προσπάθειες του προσωπικού του κέντρου και κάτω από αντίξοες καιρικά συνθήκες, η βλάβη που είχε προκληθεί από την μεγάλη ένταση του ανέμου αποκαταστάθηκε. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να τονίσουμε, πως η Στύγα εκτός από αγαπημένος αναβατήρας όλων των επισκεπτών του Χελμού (αλλά και δικός μας φυσικά!), είναι ίσως ο παλαιότερος και μακρύτερος σε έκταση αναβατήρας που υπάρχει στη χώρα μας. Λόγω του παραπάνω δεδομένου γίνεται κατανοητό, πως οι έλεγχοι που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία του είναι συνεχείς. Η διοίκηση και το προσωπικό του χιονοδρομικού δεν μπορούν να επιτρέπουν, σε καμία περίπτωση την λειτουργία του εάν δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης μετά από κάθε αλλαγή ή πρόβλημα που παρατηρείται στον αναβατήρα. Υπενθυμίζουμε, πως προτεραιότητα μας είναι η αλλαγή του συγκεκριμένου αναβατήρα κατά την έναρξη εργασιών του μεγάλου έργου εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr