background img
banner
banner

Βοά η τοπική κοινωνία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ – ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Αναστάτωση προκάλεσε στην κοινωνία του Αιγίου η αποκάλυψη του ειδησεογραφικού site «protionline.gr» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ότι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου του Αιγίου κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή του σχολείου για είσοδο εξωσχολικού σε αυτό και ενδεχόμενη έκθεση μαθητών σε κίνδυνο, ισχυριζόμενος ότι ο εν λόγω εξωσχολικός, που έχει φωτογραφηθεί να εισέρχεται στη σχολική μονάδα, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παιδοφιλία και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Το γεγονός προκάλεσε διάφορα ερωτηματικά καθώς, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς, είχαν γίνει επανειλημμένως συστάσεις στον διευθυντή σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ο εξωσχολικός, παρά ταύτα αυτός συνέχιζε να έχει δοσοληψίες μαζί του εντός του σχολείου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων αναφέρει πως είχε προειδοποιήσει τον διευθυντή πολλές φορές ξεκαθαρίζοντάς του ότι θα προβεί σε μήνυση αν αυτή η κατάσταση δεν σταματούσε. Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία πως ο εν λόγω άνδρας έμπαινε στο σχολείο και την περσινή σχολική χρονιά, αλλά όχι με την ίδια συχνότητα που αυτό γινόταν φέτος.

Στην αντεπίθεση ο διευθυντής του σχολείου

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φέρεται να εισερχόταν ο εξωσχολικός με το «βαρύ παρελθόν» και αποφάσισε να απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη εις βάρος όλων εκείνων που αμαυρώνουν το κύρος του σχολείου, δημιουργούν αναταραχή και σπιλώνουν το όνομα του διευθυντή, όπως τονίστηκε. Μάλιστα, από το περιβάλλον του τελευταίου τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία και ότι η μήνυση αποδίδεται σε προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό του, με αφορμή την ενασχόλησή του με αθλητικά σωματεία στα οποία δραστηριοποιούνται παιδιά και συσχετίζεται με την αποχώρηση μελών από τον εν λόγω αθλητικό σύλλογο και τη δημιουργία ενός άλλου. Σε ό,τι αφορά την είσοδο του εξωσχολικού, δεν αμφισβητείται από το περιβάλλον του διευθυντή, ξεκαθαρίζεται ωστόσο ότι έγινε για δύο ή τρεις φορές για πολύ λίγα λεπτά και πάντα αφού είχε ελεγχθεί και είχαν τηρηθεί τα πρωτόκολλα για τον covid, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού κι εφόσον τα παιδιά ή είχαν σχολάσει ή βρίσκονταν στο μάθημα. Επιπλέον, τονίζεται πως δεν μπορεί κάποιος να στηρίζεται σε φήμες ούτε να ζητά ποινικό μητρώο από τον άλλο για μία απλή δοσοληψία ολίγων λεπτών.

Ε.Δ.Ε. ζητά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας

Ενήμερος για το θέμα φαίνεται πως ήταν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, προειδοποιώντας τον διευθυντή προτού κατατεθεί η μήνυση, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ο εξωσχολικός. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η είσοδος του εξωσχολικού στη σχολική μονάδα. Πρώτο μέλημα του Συλλόγου και σε αυτό το πλαίσιο κινείται, είναι η ασφάλεια των μαθητών και οι καλύτερες συνθήκες στα σχολεία΄΄. Από πλευράς δήμου Αιγιαλείας πάντως δηλώνεται πλήρης άγνοια καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, δεν είχε υπάρξει σχετική καταγγελία.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω παράνομη πράξη

Γονείς και εκπαιδευτικοί της περιοχής πάντως εμφανίζονται θορυβημένοι. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως ενδείξεις που να στοιχειοθετούν περαιτέρω παράνομη πράξη, δεν υπάρχουν. Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος, σημείωσε: ΄΄Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα το οποίο και παρακολουθούμε. Είναι σαφές ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος εξωσχολικών στα σχολεία. Σαν Ένωση στηρίζουμε τον πρόεδρο του εν λόγω Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Όμως όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην βιαστούμε να εξάγουμε συμπεράσματα. Εξάλλου, η υπόθεση έχει πάριε τον δρόμο της Δικαιοσύνης κι εκεί θα αποδειχθεί ποιοι είναι το σωστό και ποιο το λάθος΄΄.

Κι άλλες καταγγελίες για παράνομη και καταχρηστική χρήση της σχολικής μονάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως έχουν γίνει καταγγελίες και στο παρελθόν με γνωστοποίηση σε όλους τους αρμοδίους Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δήμο Αιγιαλείας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι γινόταν παράνομη και καταχρηστική χρήση της σχολικής μονάδας, επαναλαμβανόμενα από τον διευθυντή του σχολείου με την ιδιότητά του ως προέδρου αθλητικών σωματείων, με είσοδο εξωσχολικών στην μονάδα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ακόμη και σε περίοδο lock down που το σχολείο ήταν κλειστό. Με ενδιαφέρον δε αναμένονται οι απαντήσεις των φορέων σχετικά με το εάν γνώριζαν κι αν είχαν παραβλέψει τις εν λόγω καταγγελίες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr