background img
banner
banner

ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Ξεπέρασε τα 80εκ. € προ ΦΠΑ

ΆΚΡΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ – Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ 

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγεται στα διοικητικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας, με το έργο της ωστόσο να συνεχίζεται αδιάλειπτα και να εντείνεται το επόμενο διάστημα.

Η διετία που πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από παραγωγική για τη γνωστή στο πανελλήνιο ΔΕΥΑΑ, που δούλεψε σαν… καλοκουρδισμένη μηχανή για την εκπόνηση μελετών, την εξασφάλιση κονδυλίων και την εκτέλεση έργων που ωφελούν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αντιπροσωπευτικό της δουλειάς που παράγεται από τη δημοτική επιχείρηση «πρότυπο», είναι το γεγονός ότι την περίοδο 2020-2021 μόνο, είχαμε δεκατρία εκτελούμενα και προς συμβασιοποίηση έργα, ύψους 35.106.336,19 ευρώ, τέσσερα ολοκληρωμένα έργα ύψους 5.697.805,56 ευρώ καθώς και επτά ώριμα και υπό ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα ύψους 39.288.776,30 ευρώ, συνολικά δηλαδή 80.092.918,05 ευρώ (ποσά προ ΦΠΑ).

 

Διαμ. Βασιλακοπούλου: «Για πρώτη φορά στη θητεία ενός δημάρχου, σε δύο χρόνια προχώρησαν τόσα έργα»

Για τη διετία που εκτέλεσε χρέη αντιπροέδρου στη ΔΕΥΑΑ μίλησε στο protionline.gr η Διαμάντω Βασιλακοπούλου που ορίστηκε αντιδήμαρχος σε άλλο αντικείμενο, τα καθήκοντα της οποίας αναλαμβάνει στο εξής ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος. Όπως τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου, ΄΄είμαι πολύ ικανοποιημένη από το έργο που παρήχθη όλο αυτό το διάστημα από τη ΔΕΥΑΑ και πολύ υπερήφανη για τη Δημοτική Επιχείρηση. Θέλω να επισημάνω πως ποτέ άλλοτε, στη θητεία ενός δημάρχου, δεν έχουν γίνει τόσα έργα μέσα σε μία διετία. Προσωπικά πιστεύω ότι προσέφερα και επιθυμώ να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω επί δύο χρόνια διοικητικά τη ΔΕΥΑΑ, όπως επίσης βέβαια και για τα νέα καθήκοντα που μου ανέθεσε. Δηλώνω ότι θα προσπαθήσω κι εκεί να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Επιπλέον, θα ήθελα να αναφερθώ στη συνεργασία μου με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΑ.
Είχαμε μία άριστη συνεννόηση και μία εποικοδομητική συνεργασία. Συγχαίρω το προσωπικό της Επιχείρησης διότι εργάζεται πυρετωδώς σε καθημερινή βάση, έχοντας και την ικανότητα και την τεχνογνωσία να επιτυγχάνει, κάτι που είναι προς όφελος των πολιτών της Αιγιάλειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας συγκαταλέγεται στις επτά καλύτερες ανά την Ελλάδα. Είμαι βέβαιη ότι σε ανάλογο πνεύμα θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι και με τον νέο αντιπρόεδρο και ότι θα προχωρήσουν όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει΄΄.
Και κατέληξε: ΄΄Πέραν των έργων που σχεδιάστηκαν, συμβασιοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, θα ήθελα να επισημάνω την «τομή» που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου, να μεταφέρει το αντικείμενο της άρδευσης στη ΔΕΥΑΑ. Ενδεχομένως οι Αιγιαλείς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τη σπουδαιότητα αυτής της απόφασης, όμως θα φανεί στο μέλλον το πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση, ιδίως από τη στιγμή που θα δουν την αναβάθμιση της άρδευσης σε συνάρτηση με τα έργα που θα εκτελεστούν΄΄.

Τα χρηματοδοτούμενα έργα που εκτελέστηκαν

Σε ό,τι αφορά το έργο που παρήχθη αυτά τα δύο χρόνια, αφορά έργα που έχουν προκύψει και προκύπτουν από τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων. Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑΑ, κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο – με χρηματοδοτήσεις από το ΕΠΠΕΡΑΑ, το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους, στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου των Δικτύων Ύδρευσης & Αποχέτευσης των Λυμάτων της Αιγιάλειας, κατασκεύασε τα παρακάτω τρία σημαντικά έργα: 1) Κατασκευή Κεντρικών Αποχετευτικών Αγωγών Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας. 2) Επέκταση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αίγιο. 3) Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας ενώ βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή άλλα τρία σημαντικά έργα: 1) Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας. 2) Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος παρακολούθησης – τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού δικτύου υδροδότησης της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας (Δ.Ε. ΕΡΙΝΕΟΥ, ΑΚΡΑΤΑΣ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΑΙΓΕΙΡΑΣ), 3) Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιάλειας. Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά στo protionline.gr από τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτη Νικολόπουλο, στα πλαίσια της διαχείρισης του συνολικού σχεδίου των Δικτύων Ύδρευσης & Αποχέτευσης των Λυμάτων της Αιγιάλειας για τα παραπάνω έξι σημαντικά έργα, προκύπτουν κατά την εφαρμογή και λειτουργία των έργων, οι εγγενείς αδυναμίες για την ΔΕΥΑΑ: -να παρακολουθεί τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που λαμβάνεται καθημερινά από τα (6) συστήματα ελέγχου, -να τα επεξεργάζεται, -να λαμβάνει και – να υλοποιεί τις απαραίτητες καθημερινές, τακτικές και στρατηγικές αποφάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr