background img
banner
banner

Ικανοποίηση στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την έγκριση πρότασής της

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Τη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης και εμπλουτισμού του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων που λειτουργεί στον χώρο του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, δίνει στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η έγκριση πρότασης που είχε καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, με τίτλο «Ψηφιακή Ανάδειξη της Ιστορίας του 1821 στον Δήμο Αιγιαλείας», ύψους 100.960€.

Ύστερα από τη δημιουργία του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων στο χώρο του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821, η έγκριση της πρότασης για την περαιτέρω αναβάθμιση και εμπλουτισμό του μουσείου, θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη με τη μετατροπή του χώρου σε μια σύγχρονη εγκατάσταση για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση και πώς θα εμπλουτιστεί το Μουσείο

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει:

Εκπαιδευτικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας με ιστορικό περιεχόμενο για μαθητές και σχολεία.

Εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας για ξεναγήσεις Τουριστών και Μαθητών Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Προμήθεια Εξειδικευμένου εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας.

Όπως τονίζεται από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄μέσα από τη συνολική αναβάθμιση του μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη σύγχρονη ιστορία της Αιγιάλειας, μέσα από τη χρήση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων. Μέσω ψηφιακών εφαρμογών, μάσκας εικονικής πραγματικότητας, διαδικτυακής πλατφόρμας, ψηφιακών παιχνιδιών, τρισδιάστατων μοντέλων κ.ά., άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν διαδραστικά στην τοπική ιστορία΄΄.

Το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιαλείας δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ στεγάζεται στο πρώτο όροφο του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου. Οι τρεις αίθουσες του Μουσείου αφορούν τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στην προετοιμασία αλλά και την έναρξη του Αγώνα, τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και τέλος τον σπουδαίο Αγωνιστή Ανδρέα Λόντο και αρκετούς ακόμη αγωνιστές της περιοχής.

Ωράριο Λειτουργίας Μουσείου: Καθημερινές 10:00 – 13:00 και Κυριακή 10:30 – 13:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 18:00 – 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr