background img
banner
banner

Κοινόχρηστα ποδήλατα ξανά…

ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕ

Ο δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων», προτίθεται να συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την υποβολή πρότασης που θα περιλαμβάνει δύο υποέργα. Το ένα αφορά την «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Αιγιαλείας» και το άλλο «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Παρακολούθησης των δράσεων Μικροκινητικότητας του Δήμου Αιγιαλείας».

Το Υποέργο 1 έχει προϋπολογισμό 309.852,44€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον δήμο.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες.

Οι δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα και ο στόχος

Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης δύνανται να χρηματοδοτηθούν για τους δήμους ενδεικτικά: Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της χώρας, δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο, ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων), ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας, ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό. Ακόμη, δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες για το συνολικό Πρόγραμμα «Μικροκινητικότητας» και για το σύνολο των συμμετεχόντων δήμων.

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Και σύμβουλος για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον δήμο

Το Υποέργο 2 έχει προϋπολογισμό 8.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής για την υλοποίηση του υποέργου «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον δήμο Αιγιαλείας» και συγκεκριμένα: Παροχή απαραίτητων τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών κατά την διάρκεια υλοποίησης των δράσεων μικροκινητικότητας, Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, συνδρομή στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την σύνταξη, συμπλήρωση και υποβολή Δελτίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα(ΟΠΣ), Υποστήριξη σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από την έγκριση και ένταξη των δράσεων που υλοποιούν, Υποστήριξη στην παρακολούθηση της προόδου του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και την εμπρόθεσμη εκτέλεση, ολοκλήρωση και παραλαβή των έργων Υποστήριξη για την τήρηση των φακέλων έργων/υποέργων, σε όλο το χρονικό διάστημα ισχύος της σύμβασης, Υποστήριξη για την προετοιμασία του Δήμου προκειμένου να ανταποκριθεί επιτυχώς σε τυχόν προβλεπόμενους ελέγχους.

Σχετική απόφαση υποβολής πρότασης και σύναψης συμφώνου συνεργασίας με το ΚΑΠΕ, έχει ληφθεί ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου που ενέκρινε επίσης, την εξουσιοδότηση του δημάρχου να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που ήθελε απαιτηθεί προκειμένου να υποβληθεί η εν λόγω πρόταση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr