background img
banner
banner

Κουδούνι νέας χρονιάς με απουσίες λόγω covid…

ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ 70 ΜΑΘΗΤΕΣ

Από τις απουσίες λόγω covid «σημαδεύτηκε» η επανεκκίνηση των σχολείων, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με την Αιγιάλεια, αναλογικά, να παρουσιάζει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε σχέση με το σύνολο της Αχαΐας. Το μεγάλο θέμα που δημιουργείται είναι τι θα γίνει με τα κενά εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καραντίνα. Κι αν το υπουργείο χθες υποσχέθηκε προσλήψεις, ουδείς γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές…

Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα των απουσιών νοσούντων με covid στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι και τα περισσότερα στην περιοχή. Συνολικά στον νομό Αχαΐας, από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία απουσίαζαν χθες 115 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 20 από σχολεία της Αιγιάλειας. Την ίδια ώρα, 350 μαθητές απουσίαζαν καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Αχαΐας, εκ των οποίων οι 70 από σχολεία της Αιγιάλειας.

Κάλυψη εκ των ενόντων για την ώρα…

Τα παραπάνω στοιχεία έκανε γνωστά στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο οποίος, με την ιδιότητά του, του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ελίκης, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον διευθυντή Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή και των υπολοίπων διευθυντών, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά εκπαιδευτικών. Όπως μετέφερε ο κ. Ελευθεριώτης, ΄΄για την ώρα τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων και βλέπουμε΄΄. Αναφορικά με τον αριθμό των απουσιών λόγω covid που είτε σημειώθηκαν λόγω θετικών self test είτε ήταν ήδη γνωστό στους απουσιάζοντες ότι νοσούν, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως ΄΄με τη διασπορά που υπάρχει, θα περιμέναμε ακόμη περισσότερες απουσίες΄΄.

Αγώνας δρόμου για να μην μείνει παιδί χωρίς self test

Εν τω μεταξύ, σε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην μείνει παιδί χωρίς να έχει προμηθευτεί και υποβληθεί σε self test προχώρησε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Όπως είπε, ΄΄από το βράδυ της Κυριακής προμηθεύσαμε αρκετά σχολεία που είχαν χαμηλό αποθεματικό με self test, με τον κίνδυνο ότι μπορούν να παρουσιαστούν γονείς που δεν είχαν προλάβει να προμηθευτούν. Υπήρξαν ωστόσο, όπως μας ενημέρωσαν, ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις και όλες καλύφθηκαν. Σαν Σχολική Επιτροπή διαθέσαμε λίγο περισσότερα από 300 self test από τα συνολικά 650 που παραλάβαμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόβλημα είναι ότι η πλατφόρμα έχει κλείσει και οι δικαιούχοι δεν μπορούν τώρα να παραλάβουν τα πέντε self test. Έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο και αναμένουμε΄΄.

Εξάλλου, ανοιχτή παρέμεινε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας την Κυριακή το απόγευμα από τις 6-8, προκειμένου να προμηθευτούν τα σχολεία επιπλέον self test, για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως δεν παρέλαβαν ή δεν εξυπηρετήθηκαν οι γονείς τους από τα φαρμακεία. Διανεμήθηκαν 5.000 self test σε περίπου 100 Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολείων που προσήλθαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην αναφερθούν από τα σχολεία χθες προβλήματα από ελλείψεις σε μαθητές. ΄΄Στην περιοχή της Αιγιάλειας μοιράστηκαν 600 self-test. Η Διεύθυνση παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη ελέγχου των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να διενεργούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι των μαθητών και να υπάρχει επάρκεια προμήθειας self test΄΄, ανέφερε σε δήλωσή του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr