background img
banner
banner

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε πεζό στην Ερμού

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ 3.000€ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αυξάνουν και πληθαίνουν τα περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή, με τους δράστες να μην διστάζουν να προβαίνουν σε επιθέσεις ακόμη και μέσα στην αγορά του Αιγίου σε ώρες λειτουργικές… Άγνωστοι με κουκούλες, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε πεζό στην οδό Ερμού και ασκώντας σωματική βία, να του αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ήταν λίγα μόλις λεπτά μετά τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου, όταν φαρμακοποιός που δραστηριοποιείται στο κέντρο του Αιγίου, έκλεισε το φαρμακείο του και κατέβαινε πεζός την οδό Ερμού. Δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες full-face, παρουσιάστηκαν μπροστά του με απειλητικές διαθέσεις και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν, ζητώντας του επίμονα τα χρήματά του. Του αφαίρεσαν 3.000 ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και τα κλειδιά που είχε στις τσέπες του. Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή προτού ο παθών προλάβει καλά – καλά να προστρέξει σε βοήθεια. Ευτυχώς, δεν του προξένησαν σοβαρά τραύματα.

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι ληστές, λίγα μόλις μέτρα από την «καρδιά» της αγοράς του Αιγίου κι ενώ ορισμένα καταστήματα ήταν ανοιχτά ακόμη, καταμαρτυρεί την έξαρση της εγκληματικότητας και τη θρασύτητα των δραστών που δεν δίστασαν να φορέσουν κουκούλες και να λειτουργήσουν κατ’ αυτό τον τρόπο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί από περίοικους, καταστηματάρχες ή και περαστικούς. Να σημειωθεί ότι ο παθών δεν κατήγγειλε να τον απείλησαν με τη χρήση κάποιου όπλου παρά μόνο με την άσκηση σωματικής βίας.

Ψάχνουν τις κάμερες σπιτιών και καταστημάτων

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το γεγονός οι ληστές να κινήθηκαν μεθοδευμένα και να την είχαν… στημένη στον φαρμακοποιό, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, αιφνιδιάστηκε.

Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών, στρέφονται τώρα στις κάμερες ασφαλείας που έχουν σπίτια και καταστήματα της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγράψει την επίθεση και πολύ περισσότερο, εάν μπορούν να διακρίνουν κάποια στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των θρασύτατων ληστών. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των δύο αγνώστων δραστών.

Διάρρηξη σε φαρμακείο χωρίς λεία

Όπως φαίνεται πάντως, κακοποιοί έχουν… βάλει στο μάτι τους φαρμακοποιούς, καθώς λίγες ώρες μετά από το συμβάν, άγνωστοι διέρρηξαν φαρμακείο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οδού Ερμού, παραβιάζοντας τη σιδεριά κι ενώ η πόρτα παρέμενε για λίγο ανοιχτή στο κάτω μέρος, παρότι το φαρμακείο βρισκόταν εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασαν και το χρηματοκιβώτιο χωρίς ωστόσο να βρουν χρήματα κι έφυγαν άπραγοι.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr