background img
banner
banner

Μετ΄εμποδίων ο παιδικός εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Αιγίου

ΣΤΑΘΕΡΑ… ΨΗΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η πρόβλεψη των επιστημόνων ότι ένας στους τρεις στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανόν να έχει προσβληθεί από τη μετάλλαξη «όμικρον», έρχεται να προβληματίσει όσο ποτέ άλλοτε για την πορεία της πανδημίας και στην περιοχή. Εντούτοις, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες δείχνει να σταθεροποιείται. Όσο για τα σχολεία, τη δεύτερη μέρα «μέτρησαν» πάλι απώλειες, ορισμένες και νέες, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι παρουσίασαν θετικό τεστ το πρωί της Τρίτης, τη Δευτέρα είχαν πάει κανονικά στο σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

4 θετικά rapid στα Συλιβαινιώτικα

Την ώρα που οι κλινικές covid των νοσοκομείων της Πάτρας γεμίζουν με νοσούντες από τη μετάλλαξη «Δέλτα» και καθόλου με «Όμικρον», την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, τα νέα κρούσματα σε επίπεδο Αχαΐας ήταν 1.064, ενώ τη Δευτέρα 1.010. Επίσης, την Τρίτη 11/1 κατά τον έλεγχο rapid test που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημοτικό Σχολείο Συλιβαινιωτίκων, βρέθηκαν 4 θετικά επί συνόλου 116 δείγματα που εξετάστηκαν, με τα νούμερα να μην παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά.

Απουσίες λόγω κορωνοϊού την Τρίτη

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, τη δεύτερη μέρα, σύμφωνα με την καταγραφή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού προέκυψαν τα εξής δεδομένα: Σε 119 Τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων εντοπίστηκαν μέσω των διαγνωστικών ελέγχων self test, 162 θετικοί μαθητές και μαθήτριες, 15 καθηγητές και ένας εργαζόμενος (λοιπό προσωπικό). Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ανδρέα Ζέρβα, το σύστημα των διαγνωστικών ελέγχων για τα κρούσματα κορωνοϊού λειτούργησε θετικά και αυτό οφείλεται στην οργάνωση και την υπευθυνότητα που επιδεικνύεται από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αλλά και στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημοτικά του Νομού εντοπίστηκαν χθες 460 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες και 100 σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Άρα συνολικά εντοπίστηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 738 κρούσματα με τη διαδικασία των ελέγχων.

Έχουν εμβολιαστεί 357 παιδιά στην Αιγιάλεια

Την ίδια στιγμή, «στροφές» ανεβάζει ο εμβολιασμός των παιδιών, καθώς όλο και περισσότεροι γονείς δείχνουν υπεύθυνη στάση για τη θωράκιση των παιδιών τους από τον covid-19 και την προστασία του πληθυσμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, 357 συνολικά εμβολιασμοί έχουν γίνει από τις 15 Δεκεμβρίου – όπου άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου – μέχρι και την 11η Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που τελούνται οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11. Να σημειωθεί ότι, το νούμερο αυτό θα ήταν πολύ διαφορετικό και σαφώς μεγαλύτερο, καθώς τα συνολικά ραντεβού που είχαν κλείσει οι Αιγιαλείς ήταν πάνω από 850 από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, όμως η ραγδαία εξέλιξη του ιικού φορτίου των τελευταίων ημερών και η αύξηση των κρουσμάτων του ιού σε ανησυχητικά επίπεδα, πολύς κόσμος αναγκάστηκε να ακυρώσει την διαδικασία, για απώτερο χρόνο. Τέλος, να επισημανθεί ότι, στα δύο σημεία που πραγματοποιούνται παιδικοί εμβολιασμοί στη γειτονική Πάτρα, έχουν γίνει συνολικά 1.279 εμβολιασμοί, διαμορφώνοντας το συνολικό νούμερο σε 1.636 εμβολιασμούς για όλο τον νομό, σε διάστημα 27 ημερών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr