background img
banner
banner

Με πικρία το τελευταίο «καμπανάκι» Αμβροσίου

ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Γεμάτη πικρία για την αντιμετώπιση που τυγχάνει βάσει των θέσεών του και τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό του, είναι το «κύκνειο άσμα» του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος διαπιστώνει πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον έχει απορρίψει, μολονότι είναι ο τέταρτος στην επετηρίδα κατά τα πρεσβεία της Αρχιεροσύνης. Η τελευταία «κραυγή αγωνίας», με αύξοντα αριθμό «31», απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον γέροντα Αμβρόσιο να τους… ευχαριστεί για τον άμετρο ευτελισμό του προσώπου του!

Υπογράφοντας ως… «ο λεπρός», «ο αδελφοκτόνος», «ο παραϊός και παρανοϊκός», «ο σκοταδιστής και οπισθοδρομικός», χαρακτηρισμοί δηλαδή που του έχουν προσάψει με αφορμή και τους δύο τελευταίους αφορισμούς προς τους κ. Μόσιαλο και Χωμενίδη αλλά και τη στάση του ενάντια στον εμβολιασμό, σημειώνει με νόημα: «Εκ προιμίου ζητώ και πάλιν την εκ μέρους Υμών κατανόησιν και συγκατάβασιν διά την παρούσαν ενόχλησιν! Καθώς φαίνεται, προϊούσης της ηλικίας, υπόκειμαι εις την απώλειαν της λογικής, του ορθώς σκέπτεσθαι και του ορθώς ενεργείν! Απόδειξις; Δεν κατώρθωσα να κατανοήσω την αναγκαιότητα ή και την σπουδαιότητα του μετ’ επιμονής συνιστωμένου εκ μέρους όλων Υμών εμβολίου, του Covid-19, διό και με έχετε κατατάξει στους Αντιεμβολιαστές! Με όλως ιδιαιτέραν προσοχήν παρακολουθώ, ο ανάξιος εγώ, πολλούς εξ Υμών των Αδελφών Αρχιερέων της Ορθοδοξίας, να προβαίνουν συχνά-πυκνά σε χαρακτηρισμούς έναντίον εκείνων, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν το εμβόλιον, είτε διότι απλώς διστάζουν, είτε διότι φοβούνται τις καταστροφικές παρενέργειές του, είτε διότι θεωρούν το εμβόλιο του κορωνοϊού τέχνασμα του Διαβόλου και δημιούργημα των σκοτεινών Δυνάμεων της Παγκοσμιοποιήσως διά την καταστροφήν της ανθρώπινης κοινωνίας! Απορώ και εξίσταμαι πώς δεν εσκέφθησαν να μου απονείμουν και τον τίτλον «ο Σαλός», δηλ. ο τρελός!΄΄. Κι επειδή αυτοχαρακτηρίζεται ως ο«διά Χριστόν σαλός», λαμβάνει, όπως λέει, το δικαίωμα να εκφράζει προς αυτούς την… «τρέλα» του, και μάλιστα με γλώσσα σκληρά ως έχοντας το ακαταλόγιστο΄΄!

«Μήπως από εκπρόσωποι του Χριστού κατάντησαν εκπρόσωποι Μητσοτάκη;»

Τους ρωτά μεταξύ άλλων, μήπως οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος απαρνήθηκαν την υψηλή αποστολή τους και από Εκπρόσωποι του Χριστού έχουν… καταντήσει εκπρόσωποι Μητσοτάκη καθώς και μήπως το νερόβραστον Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 24ηςΔεκεμβρίου για την πράξη του Ηλία Μόσιαλου αποτελεί προδοσία της πίστεως από τη στιγμή που δεν καταδικάζεται η αφροσύνη του υβριστή της Παναγίας. Ρωτά ακόμη «εάν η Ιερά Σύνοδος, ως το αρμόδιο Διοικητικό Όργανο και έκαστος εκ των αρχιερέων ως φρουρός της πίστεως, δεν καταδικάζει αυτόν τον απαίσιον υβριστήν της Παναγίας μας, την Οποίαν εξομοιώνει με… πόρνην, ποίος άλλος θα ηδύνατο να το πράξη;», ρωτώντας τους: «Μήπως, λοιπόν, είσθε ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Πίστεώς μας;».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr