background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Α1 ΕΣΚΑ-Η: Συνεχίζονται κανονικά οι προπονήσεις εν αναμονή της επανέναρξης

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά για να είναι έτοιμες οι ομάδες όταν η Ένωση ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή στους επίσημους αγώνες. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης συνεδριάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση από 30/12/2021 ούτως, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα και με βάση τις εξελίξεις θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και θα δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και τα Σωματεία. «Δεν χρειάζεται όμως ούτε πανικός, ούτε υπερβολές αλλά φυσικά ούτε και επανάπαυση. Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Με αυτές τις τρεις αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό οφείλουν να δείξουν σε όλη τη κοινωνία τον δρόμο της εξόδου από τη κρίση. Σεβασμός στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στους ειδικούς και ψυχραιμία στις αποφάσεις μας. Αυτό είναι το χρέος και η δύναμη του αθλητισμού. Αυτός είναι το χρέος και η ευθύνη όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δύο προσθήκες ο Κεραυνός

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σε αρκετά σωματεία γίνονται διορθωτικές κινήσεις καθώς οι πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου θα είναι καθοριστικές για τη συνέχεια, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Για τον Κεραυνό η πρώτη τετράδα αγώνων ουσιαστικά είναι το… μισό πρωτάθλημα και για το λόγο αυτό προχώρησε – όπως έχουμε γράψει – στην απόκτηση του 25χρονου φόργουορντ Παύλου Γκότση, ενώ θα αποκτηθεί και ένας περιφερειακός. Οι συζητήσεις με γνωστό γκαρντ, που έχει παίξει στις Εθνικές κατηγορίες, βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και ίσως και μέσα στην εβδομάδα οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.

Πολλές αλλαγές στη Νίκη Προαστίου

Από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, την ύστατη προσπάθεια να παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η θα κάνει η Νίκη Προαστείου, προχωρώντας σε αλλαγή στον πάγκο της και πραγματοποιώντας μεταγραφές. Συγκεκριμένα, το δίδυμο Δημήτρης Βασιλείου-Μιχάλης Δελάρτας θα παραχωρήσει την θέση του στον Παναγιώτη Κατσούπη (φωτ.), ενώ ήδη υπάρχουν συμφωνίες με τους Θανάση Ρέλλα και Χρήστο Τσιρώνη για την ενίσχυση του ρόστερ, ενώ ταυτόχρονα οι ροσονέρι είναι πολύ κοντά και στον Ζέβλα. Να σημειώσουμε ότι ο Τσιρώνης ξεκίνησε τη χρονιά στον Κεραυνό Αιγίου, αλλά αποχώρησε για προσωπικούς λόγους τον προηγούμενο μήνα.

Στο ΣΕΦΑ Ανδραβίδας ο Λαμπρόπουλος

Το Σ.Ε.Φ.Α Ανδραβίδας ενισχύθηκε στην περιφέρεια με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ο 30χρονος γκαρντ διακρίνεται για το πολύ καλό μακρινό σουτ και αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά των «κιτρινόμαυρων» από τα 6.75μ.. Ο Πυργιώτης γκαρντ ξεκίνησε τη σεζόν στην Γ.Ε.Π. Ηρακλής, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε ως επί το πλείστον στον Ολυμπιονίκη (6 σεζόν) και μια χρονιά στην Α.Ε. Λεχαινών (ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ίφιτο, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ και Γύπα). Μια δυνατή προσθήκη για την ομάδα του Βασίλη Αναστασόπουλου που ενισχύεται στην περιφέρεια, εκεί όπου θα αποκτηθεί κι άλλος ένας παίκτης, από την Πάτρα, με τον οποίο υπάρχει εδώ και μέρες προφορική συμφωνία.
Στον αντίποδα, παρελθόν από το Σ.Ε.Φ.Α. αποτελεί ο Πυργιώτης φόργουορντ Μπάμπης Κωνσταντόπουλος. Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους. Προσθήκες παικτών θα γίνουν και σε άλλες ομάδες της κατηγορίας και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr