background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τι λένε οι προπονητές των ομάδων της Αιγιάλειας για το “λουκέτο”

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μετά την τελευταία προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της με τις ομάδες, η ΕΟΚ όπως είναι γνωστό πήρε την απόφαση να διακόψει τα πρωταθλήματά της μέχρι τις 22/23 Ιανουαρίου λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και των πολλών κρουσμάτων στις ομάδες. Έτσι, τουλάχιστον μέχρι τότε μπαίνει “λουκέτο” σε Α2, Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική ανδρών (όπου αγωνίζεται ο Ήφαιστος/Αχιλλέας), καθώς επίσης στην Α1 και Α2 Γυναικών.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν αναβληθεί η 12η και 13η αγωνιστική της Basket League. Όσο για τις κατά τόπους Ενώσεις, που βρίσκονται υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας, αλλά έχουν το δικαίωμα να πάρουν μόνες τους αποφάσεις, αυτές δε διαφώνησαν και έτσι δεν διεξάγονται παιχνίδια στα πιο σημαντικά τοπικά πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και αυτό της ΕΣΚΑ-Η στο οποίο συμμετέχουν πέντε ομάδες της Αιγιάλειας. Ο Κεραυνός Αιγίου στην Α1, ο Α.Ο. Ακράτα και ο Αστέρας Τέμενης στην Α2, η ΕΦΑ Αιγίου και η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η. Πως δέχθηκαν την απόφαση οι ομάδες και τι προβλέπουν για τη συνέχεια; Μιλούν στο protionline.gr οι έξι προπονητές και μεταξύ άλλων αναφέρονται στην πορεία των πρωταθλημάτων, στα επόμενα παιχνίδια και τους στόχους των ομάδων τους.

Γιάννης Γιούπης (ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ): “Με δυσκολία γίνονται οι προπονήσεις”

“Εμείς είμαστε από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία. Υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των παικτών και με 6, 7 ή 8 άτομα δεν μπορεί να γίνει σωστή προπόνηση. Κάποιοι επιστρέφουν από την καραντίνα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή την εβδομάδα. Εκτιμώ ότι θα δοθεί παράταση στο “λουκέτο” αφού όλες οι ομάδες σχεδόν έχουν πολλά κρούσματα. Το ματς που ακολουθεί είναι πολύ σημαντικό για εμας στην προσπάθεια που κάνουμε για παραμονή και θα πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι τώρα με αυτές τις συνθήκες”.

Γιάννης Δούσκας (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ): “Οι προπονήσεις μας διεξάγονται κανονικά”

“Η ομάδα μας είναι από τις λίγες που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κορωνοϊό αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορει να συμβεί στη συνέχεια. Οι προπονήσεις διεξάγονται κανονικά και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή με σημαντικά παιχνίδια. Δεν γνωρίζω αν θα συνεχιστεί η διακοπή αλλά αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι δεν θα κρατήσει περισσότερο από μία εβδομάδα, επιπλέον γιατί οι ομάδες θα βγουν τελείως έξω από τον ρυθμό τους. Ο στόχος δεν το κρύβουμε πλέον πως είναι η άνοδος και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που είμαστε στην κορυφή με τη λήξη του πρώτου γύρου. Τα 3-4 ντέρμπι που ακολουθούν θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια”.

Άρης Ξενούλης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ): “Τα προβλήματα αυτή την εβδομάδα είναι λιγότερα”

“Οι προπονήσεις γίνονται μετ΄ εμποδίων, όχι μόνο στον Αστέρα αλλά σχεδόν σε όλες τις ομάδες. 3-4 παίκτες μας επέστρεψαν από την καραντίνα, το προβλήματα αυτή την εβδομάδα είναι σαφώς λιγότερα και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό μέχρι να πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Ίσως δοθεί παράταση μίας ακόμη εβδομάδας στη διακοπή αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Εμείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε και να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα στα παιχνίδια παρά το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα που έχουμε αποκτήσει”.

Νίκος Ζίζηλας (ΑΚΡΑΤΑ): “Μετά τα σχολεία να ανοίξει και ο αθλητισμός”

Φτάσαμε στα 7 κρούσματα κάποια στιγμή, μαζί με το εφηβικό, αφού αρκετοί παίκτες της πρώτης ομάδας είναι έφηβοι, αλλά ήδη 4 παιδιά επέστρεψαν και ελπίζω ότι αυτη την εβδομάδα θα κάνουμε προπονήσεις με λιγότερα προβλήματα. Με το άνοιγμα των σχολείων θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να παραμένει κλειστός ο αθλητισμός και ελπίζω ότι την άλλη εβδομάδα θα δοθεί το “πράσινο” φως για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών και στο τέλος της σεζόν να είμαστε ανάμεσα στις ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο”.

Ερίκος Σένα (ΕΦΑ ΑΙΓΙΟΥ): “Επέστρεψαν από την καραντίνα”

“Χωρίς προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρχαν επαφές μεταξύ των παικτών, άρα και λιγότερα κρούσματα στην ομάδα μας. Τρεις είχαν πρόβλημα αλλά έληξε η καραντίνα και επιστρέφουν με αποτέλεσμα να κάνουμε πλέον όλοι μαζί προπόνηση. Η Β΄ ΕΣΚΑΗ είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα ως προς τον μικρό αριθμό των ομάδων αλλά και γιατί εκκρεμούν παιχνίδια από προηγούμενες αγωνιστικές. Ακόμη κι αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα στις 17/1, κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο, εκτιμώ ότι πρώτα θα γίνουν τα εξ΄ αναβολής και μετά κανονικά ολόκληρη η αγωνιστική που ακολουθεί”.

Κώστας Μπαλτζώης (ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ): “Ας μην προκύψουν άλλα προβλήματα”

“Και η ομάδα μας αντιμετώπισε προβλήματα από τον κορωνοϊό, αλλά τώρα άπαντες είναι παρόντες. Δεν κάναμε για αρκετές ημέρες προπονήσεις για τον φόβο νέων κρουσμάτων αλλά αυτη την εβδομάδα θα μπούμε κανονικά στο γήπεδο. Ας μην προκύψουν άλλα προβλήματα και σιγά σιγά να επανέλθουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς γιατί μας έχει κουράσει αυτή η κατάσταση δυο χρόνια τώρα. Εκτιμώ ότι δεν θα παίξουμε στις 17/12 γιατί υπάρχουν αρκετά κρούσματα σε πολλές ομάδες. Τουλάχιστον μία εβδομάδα παράταση μάλλον θα δοθεί, ελπίζοντας ότι θα είναι και η τελευταία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr