background img
banner
banner

Πάτρα: Επίσκεψη μαθητών από Ισπανία και Πορτογαλία και συνάντηση με Πελετίδη

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου στο χώρο του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, 21 μαθητές και 4 καθηγητές από την Ισπανία και την Πορτογαλία οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus πραγματοποιούν επίσκεψη στην πόλη μας, καθώς και μαθητές – εκπαιδευτικούς από το Αρσάκειο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταφυγίου, από τον εικαστικό – καθηγητή στο Εικαστικό Εργαστήρι,  Παναγιώτη Φερεντίνο.

Εκ μέρους του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού, στους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικές κατασκευές του Εικαστικού Εργαστηρίου και ευχετήριες κάρτες στις οποίες απεικονίζονται έργα τέχνης από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν κάδρα στα οποία είναι αποτυπωμένα έργα του Ιταλού Ζωγράφου Ivo Dalla Costa, με θέμα εικόνες από την Πάτρα  του πολέμου την περίοδο 40-44, τα οποία προέρχονται από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr