background img
banner
banner

Παρέμβαση – παράκληση για τους άστεγους της πόλης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Είναι θλιβερό να βλέπεις  ανθρώπους που δεν έχουν που να κοιμηθούν. Μάλιστα το βλέπαμε σε μεγάλους δήμους και στην τηλεόραση ποτέ δεν υπήρξε όμως κάτι τόσο έντονο στην πόλη μας.  Άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια, έξω από τους ιερούς ναούς  ή κάτω από τσίγκια και άλλα εξωτερικά σημεία για να προστατευθούν από τη βροχή. Πραγματικά είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη από στέγη.

Τους λόγους που βρέθηκαν στο δρόμο, τους γνωρίζουν οι ίδιοι , από τη στιγμή όμως που απευθύνθηκαν σε εμάς ως ύστατη λύση, (αφού, όπως μας είπαν, οι επανειλημμένες οχλήσεις προς τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές υπηρεσίες για εξεύρεση δουλειάς ή ενός κρεβατιού δεν απέδωσαν καρπούς), εμείς πρέπει να ζητήσουμε άμεσα από το Δήμο να ασχοληθεί με τα παιδιά του. Γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Δήμου μας, ιδιαίτερα  αυτοί που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τρεις συμπολίτες μας ζουν εξαθλιωμένοι. Συγκεκριμένα ο Κώστας Π., ο Βασίλης και ο Σπύρος. Ο Κώστας Π. μας εκμυστηρεύτηκε πως έχει  ενοχλήσει το δήμο πολλές φορές και παρακάλεσε για οποιαδήποτε δουλειά ή μεροκάματο.

Παρακάλεσε επίσης για ένα στρώμα, ένα υπόγειο, μια αποθήκη ένα χώρο του δήμου, έστω και προσωρινά  για να μπορεί να κοιμηθεί, αλλά δεν έχει βρει  ακόμα καμία ανταπόκριση.

Κύριε δήμαρχε είναι αδιανόητο να επιτρέπετε να υπάρχουν στην πόλη μας άνθρωποι που δεν έχουν που να μείνουν. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Δε μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει ένα δημοτικό κτήριο ακατοίκητο, ένα υπόγειο του Δήμου, έστω ένας όρχος για να βάλουν τρία στρώματα και να κοιμούνται τη νύχτα.

Κύριε δήμαρχε,  αντιδήμαρχοι και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, εάν γνωρίζατε, δεν θα πω παραιτηθείτε, αλλά δυστυχώς εμένα προσωπικά δεν με αντιπροσωπεύει αυτός ο τρόπος διοίκησης. Δυστυχώς δεν έχετε την παραμικρή σταγόνα συμπόνοιας και ανθρωπιάς μέσα σας!!! Εάν δεν γνωρίζετε σας καλώ άμεσα εντός εικοσιτετράωρου να βρεθεί  λύση, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν επιπλέον καθυστερήσεις. Συγνώμη για το ύφος της γραφής μου , όμως το θεώρησα πολύ καλύτερο από το να γίνει δια ζώσης αυτή η αναφορά. Τον Κώστα Π. τον ξέρω. Είναι ένα φτωχό και ταλαιπωρημένο Ελληνόπουλο . Δεν πίστευα μέχρι που χτες τη νύχτα πήγα απρόσκλητος μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα για αυτοψία. Έβρεχε και είχε 8 βαθμούς. Ήταν στον εξωτερικό χώρο μιας εκκλησίας. Βρισκόταν στο έδαφος, φορώντας μόνο τα παλιά του ρούχα και είχε για παρέα ένα, δύο σκυλιά . Κάνω προσωπική έκκληση σε οποιοδήποτε Αιγιώτη έχει ένα υπόγειο ή μια αποθήκη (έστω και χωρίς ρεύμα ή wc ) να μπει αυτό το παιδί τουλάχιστον την νύχτα μέσα.

* Με νεότερη ανάρτησή του στο FB, ο Λάμπης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε ότι: “Μέσα σε μια ώρα από τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ιδιωτική πρωτοβουλία βρήκε λύση! Βρέθηκαν ΆΝΘΡΩΠΟΙ με ενσυναίσθηση, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους έδωσαν προσωρινή λύση. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα να βρουν σύντομα μια πιο μόνιμη και αξιοπρεπή λύση . Ήδη μετά από πολύ καιρό ο Κώστας Π. έχει ένα κρεβάτι, ένα πάπλωμα και μια στέγη. Ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου, όλους εσάς που φερθήκατε σαν άνθρωποι, με πήρατε τηλέφωνο, στείλατε μηνύματα, κοινοποιήσατε και σχολιάσατε την ανάρτηση, και δείξατε την αλληλεγγύη σας !!!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr