background img
banner
banner

Παραίτηση ιατρού και μείωση των διαθέσιμων επισκέψεων στο Π.Ι. Ροδοδάφνης

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ 5.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ

Η αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου Ροδοδάφνης και η μείωση των διαθέσιμων επισκέψεων μετά από παραίτηση και απόσπαση για την κάλυψη άλλων αναγκών, επισημαίνεται σε επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργου Παλαιολογόπουλου στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Του ζητά δε την άμεση παρέμβασή του και την αποκατάσταση των διαλυτικών φαινομένων που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή.

Όπως αναφέρει, ΄΄η κοινότητα Ροδοδάφνης διαθέτει για περισσότερο από δύο δεκαετίες το ομώνυμο διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και των καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους ιατρούς, η κοινότητα με τον τότε Δήμο από νωρίς ανέλαβε τη στέγασή τους σε δύο διαφορετικούς χώρους στην περιοχή της Ροδοδάφνης και της Αβύθου. Τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε την ιδιαίτερη τύχη να καλυφθεί και η δεύτερη θέση των ιατρών από μόνιμο ιατρό ΕΣΥ και οι κάτοικοι να απολαμβάνουν της φροντίδας και της εξυπηρέτησης από δύο άοκνους, καταρτισμένους και εξαιρετικής συμπεριφοράς λειτουργούς υγείας, οι οποίοι ξεπερνούν το επίπεδο ενός ιατρού που απλώς “γράφει φάρμακα”. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και στους δύο, ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και ενώ μεταβλήθηκε ο τρόπος εξυπηρέτησης και οι διαθέσιμες ημέρες επισκέψεων, ανταπεξήλθαν στο όριο των δυνατοτήτων στους. Ωστόσο οι ημέρες παρουσίας τους μειώθηκαν΄΄.

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση ιατρού, σημειώνει: ΄΄Αναπάντεχα και για όσους γνωρίζουμε την αντοχή, την πάντα καλή διάθεση και εξυπηρέτηση της ιατρού κας. Γεωργίτσα, πληροφορηθήκαμε την παραίτησή της μετά από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας της στο ιατρείο. Πέρα από διαρροές και χωρίς να γνωρίζουμε επισήμως τους λόγους, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα για τη διάθεσή σας να συναντήσετε την ιατρό, ευελπιστώντας από την πλευρά μας σε κάθε δυνατή κίνηση που θα απέτρεπε την οριστική της παραίτηση. Ανεξάρτητα από την έκβαση και τον τρόπο που θα διαχειριστείτε την εν λόγω παραίτηση, στο ίδιο διάστημα κι ενώ η μία θέση στην ουσία χηρεύει, αντί να αναζητηθεί τρόπος να ενισχυθεί το ιατρείο, αντιθέτως παρατηρούμε τη συνεχιζόμενη μείωση των διαθέσιμων επισκέψεων΄΄.

Απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες

Επίσης, ο κ. Παλαιολογόπουλος τονίζει: ΄΄Κατανοούμε τις γενικότερες ανάγκες των εμβολιασμών και των αυξημένων εφημεριών, αλλά από την άλλη ως πολίτες της περιοχής γνωρίζοντας τον πραγματικό πληθυσμό άλλων κοινοτήτων και χωρίς καμία διάθεση να έρθουμε σε ανταγωνισμό ή αντιπαράθεση με αυτές, δεν μας είναι δυνατόν να αντιληφθούμε σε ποια λογική και λελογισμένη διαχείριση αποσπώνται για τέτοιες υπηρεσίες (εκτός των εφημεριών) ιατροί μιας κοινότητας περίπου 5.000 ατόμων. Πώς είναι δυνατόν ιατροί οι οποίοι σε ημερήσια βάση εξυπηρετούσαν πλέον των 30 τακτικών και έκτακτων περιστατικών και οι οποίοι ήταν πάντα σε πλήρες ωράριο επισκέψεων και εργασίας, να εξαιρούνται από τα ιατρεία τους εν μέσω πανδημίας για κάλυψη άλλων, πολλών και διαφορετικών αναγκών. Πολύ περισσότερο όταν ο ένας από τους δύο τελεί υπό παραίτηση΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η κοινότητα Ροδοδάφνης σε αμφισβήτηση όσων θεωρούν ότι “πάντα και μόνο ζητάμε”, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και τους άλλους τοπικούς συλλόγους καθώς και τον Δήμο Αιγιαλείας, στήριξε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια τους ιατρούς της, βελτιώνοντας -χωρίς να έχει σταματήσει ακόμα και την ώρα αυτή- τους χώρους, ανταποκρινόμενοι όλοι μαζί στις ανάγκες τους. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει καλύτερος κριτής του δημόσιου λειτουργού από τον πολίτη και γι’ αυτό ως θεσμικοί εκπρόσωποι, σας προτρέπουμε και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και την αποκατάσταση των διαλυτικών φαινομένων που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr