background img
banner
banner

Στήριξη των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων των Καλαβρύτων

ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια για την στήριξη των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων των Καλαβρύτων. Όπως τονίζει, η Κυβέρνηση έχει λάβει εξ αρχής τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να στηρίξει το ξενοδοχειακό κλάδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων με επιστολή της αναφέρει ότι ο κλάδος χρειάζεται στοχευμένη στήριξη που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τις θέσεις εργασίας. Ειδικότερα στην επιστολή της προτείνει να δοθεί προτεραιότητα στα εξής:

•Εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας»,
•Ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ,
• Παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ έως την 30-6-2022, • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως την 31-3-2022.
Η κ. Αλεξοπούλου καταθέτοντας αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητά να εξετάσει τα θέματα που θέτει στην επιστολή της η Ένωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr